İstanbul Sultangazi"de son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı polis, gecekondu bölgelerine helitopterli operasyon düzenledi. Gecekonduları didik didik arayan polis, bir gün önce gayri resmi evlilik yapan 4 aylık hamile 13 yaşındaki Z.K. ile 14 yaşındaki İ.E."nin de aralarında bulunduğu 9"u kadın toplam 35 kişiyi gözaltına aldı.

Çevik Kuvvet, Asayiş ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 350 polis, saat 06.30"da Sultangazi Polis Merkezi"nde toplandı. Polis, geniş güvenlik önlemleri altında daha önce adresleri belirlenen Esentepe Mahallesi"nde gecekondulara operasyon yaptı. Gecekondular didik didik arandı. Çalıntı televizyon, müzik seti ve ot kesme makinası ele geçirildi. Operasyona polis helitopteri de havadan destek verdi. Gecekondularda yaşayanlara kimlik kontrolü yapıldı. Aranması bulunan ve çocuk yaşta gayri resmi evlenen çiftin de aralarında bulunduğu 9"u kadın toplam 35 kişi gözaltına alındı. Zanlılar Sultangazi Polis Merkezi"ne götürüldü.

Bir gecekonduda arama yapan polis, 13 yaşındaki Z.K'nın hamile olduğunu fark etti. Yapılan araştırmada Z.K'nın bir gün önce 14 yaşındaki İ.E., ile gayri resmi evlendiğini belirledi. 4 aylık hamile olan Z. K, ile İ.E. gözaltına alındı. İ.E. gazetcilere tepki gösterirken gösterirken, Z.K.'nın düğünden kalan yüzündeki pullar dikkati çekti. / Hürriyet