İlker Başbuğ ile Albay Çiçek sanıklar arasında yer almadı.
 
GENELKURMAY Karargahı içerisinde illegal olarak “kara propaganda yapmak ve hükümeti yıpratmak” amacıyla internet siteleri kurulduğu, internet siteleri hakkında fişlemeler yapıldığı iddiasıyla başlatılan ‘internet andıcı’ soruşturması tamamlandı. Örgüt yöneticiliği ile suçlanan 13 general hakkında müebbet istendi.
 
‘Islak imza’ ile birleştirilsin
 
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız, aralarında emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun da bulunduğu 22 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianame, ‘irtica ile mücadele eylem planı’ davası ile birleştirme talepli olarak Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza’ya gönderildi.
 
Başbuğ ile Çiçek sanık değil!
 
Ancak iddiaları araştıran ilk Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün soruşturma dosyasında, bir numaralı şüpheli görülen eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ ve ana davada da yargılandığı için Albay Dursun Çiçek’in sanıklar arasında yer almaması dikkat çekti. Başbuğ hakkında savcılığın elinde somut delil bulunmadığı belirtiliyor. Albay Çiçek ise ana davada sanık durumunda olduğu için iddianamede ismine yer verilmedi. Dursun Çiçek hakkındaki deliller devam eden İrticayla Mücadele Eylem Planı ana davasına gönderildi. Çiçek bu suçtan yargılandığı için aynı dava kapsamında görülen İnternet Andıcı Davası iddianamesine tekrar alınmadı.
 
Generaller de tutuklanabilir
 
İddianamenin kabulü halinde suç vasfı ve ceza istemi fazla olduğu için generaller hakkında yakalama kararı çıkarılacağı ve tutuklanabilecekleri belirtildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan emekli ve muvazzaf generallerin de şüpheli sıfatıyla iddianamede yer aldığı ve şüphelilerin ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs ‘ile suçlandığı öğrenildi.
 
İDDİANAMEDEKİ İSİMLER
 
Şüphelilerin andıç sırasında görevleri
 
ORG. Hasan Iğsız (Andıçta Genelkurmay İkinci Başkanı), Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Andıçta MEBS Başkanı), Korgeneral İsmail Hakkı Pekin (Andıçta Genelkurmay İstihbarat Başkanı), Korgeneral Mehmet Eröz (Andıçta Genelkurmay Harekat Başkanı), Tümgeneral Hıfzı Çubuklu (Andıçta Genelkurmay Adli Müşavir), Tümgeneral Mustafa Bakıcı (Andıçta Bilgi Destek Daire başkanı), Albay Orhan Güçlü (Genelkurmay Bilgi Destek Daire başkanlığı Grup Kısım Amiri), Albay Sedat Özüer (1.Biligi Destek Şube müdürü), Albay Ziya İlker Göktaş (2.bilgi destek Şube Müdürü), Albay Hulusi Gülbahar (4.Bilgi Destek Şube Müdürü), Albay Cemal Gökçeoğlu(Bilgi Destek Şube Müdürü), Yüzbaşı Murat Uslukılıç (Bilgi Destek Dairesi İnternet Destek Kısım Amiri), Deniz Yarbay Altunay Şahin, Deniz Binbaşı Fatih Koca, Deniz Binbaşı Cem Şimşek, Sivil Memur Mehmet Bülent Sarıkahya, Emekli Yarbay Recai Altan, Emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, Emekli Hava Albay Fuat Selvi.
 
stargazete