AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ''Yerel yönetimlere yetki vermekten hiç korkmamak ve endişe duymamak lazım'' dedi.

Patalya Otel'de kamp yapan Manisaspor-Manavgat Evrensekispor hazırlık maçını izlemek ve Manisaspor takımının iftar yemeğine katılmak üzere Kızılcahamam'a gelen Tanrıverdi, AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

-''Nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimiz Büyükşehir olacak''-

Büyükşehir Belediye Yasası'nın Türkiye'nin gündeminde olduğunu kaydeden Tanrıverdi, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Başbakanımızın ifadesiyle nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimiz büyükşehir olacak. Büyükşehir belediyelerinin sınırı il sınırı olacak. Şu an mesela Ankara 50 km yarıçaplı hizmet alma şansına sahip. Bu kanun çıktığı zaman Ankara ili sınırları büyükşehir belediye sınırları olmuş olacak. Bununla kamu kaynağı israfı önlenmiş, alt ve üst yapı bütünlüğü sağlanmış olacak. Daha sağlıklı şehirlerin oluşması sağlanacak. Bu yasayla mevcut 16 büyükşehirimize 13 tane daha eklenecek. Toplam 29 büyükşehirimizin ikisinde İstanbul ve Kocaeli'nde il sınırları düzenlemesi şu an uygulanmaktadır. Diğer 27 tanesi de İstanbul ve Kocaeli gibi olacaktır.''

Tanrıverdi sözkonusu yasa tasarısının açılır açılmaz Meclis'e sunulacağını ve 2014'teki yerel seçimlere bu yasayla girmek istediklerini söyledi.