Perakende sektörünün önemli firmaları yılbaşından sonra çalışan sayısını artıracak 25'ten fazla şirket, kasiyerden mağaza sorumlusuna kadar 13 bin genç eleman arıyor.

Perakende sektörü 2011'den umutlu. Markalar binlerce kişiyi işe alma hazırlıkları yapıyor. Başta satış kadroları olmak üzere en çok, kasiyer ve mağaza yöneticisi aranıyor. Yaklaşık 3 milyon kişiye istihdam sağlayan ve hızlı büyümesini sürdüren perakende sektörü, 2011'de de yeni mağazalar açmayı ve buna bağlı işe alımlar yapmayı planlıyor.

KARİYER İMKANI

Sektörün önde gelen firmaları 2011 için 13 binden fazla kişiyi işe almaya hazırlanıyor. Para dergisinin bu haftaki sayısında aradıkları elemanların niteliklerini anlatan firmalar, tercihlerini daha çok mağaza görevlisinden yana kullanıyor. Buna ilaveten kasiyer ve mağaza yöneticileri de listede. Bazı yapı ve teknoloji marketler ise meslek lisesi mezunlarına öncelik vereceğini belirtiyor. Bu arada sektörde nitelikli eleman sıkıntısı da yaşanıyor. Sektör temsilcileri bunun için ciddi kariyer imkanları oluşturarak, ilgiyi artırmaya çalışıyor.