Uzun Yaşam Merkezi Nazilli’nin Pamukören Beldesi Gireniz Mevkiinde Aydın ilinin 1200 yıllık çınar, zeytin ağaçlarından oluşan botanik parkı bulundu. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Nazilli Blediye Başkanı Haluk Alıcık "Uzun Yaşam merkezimiz Nazilli'nin sınırları, her geçen gün artarak büyüyor. Bu havzada bulunan çok sayıda asırlık ağaçlarımız uzun yaşamın sırrını bizlere açıklıyor. Biz inanıyoruz ki Kuran'ı Kerim ismi geçen nimetlerden dolayı bize sanki bu bölgeyi tarif ediyor, işaret veriyor. İnsanların uzun ömürlü olmasının yanı sıra ağaçlarında uzun ömürlü olması bölgemizin değerini bir kat daha artırıyor" dedi.
Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk ise "Pamukören yer altı jeotermal kaynakları yönünden oldukça zengin bir belde. Şimdide beldemizde 1200 yıllık anıt ağaçların gün yüzüne çıkarılması Pamukören'i turizm alanında bir numara yapacak. Jeotermal turizmin bir halkası olarak 12 asırlık ağaçların olduğu doğal botanik parkında yürüyüş yapmak, çevreyi incelemek, çok keyifli olacak" dedi.
MUTİAP Başkanı Hakan Başlık " Mutiap olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Üniversitelerin bu konuyla ilgili desteklerini bekliyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesiyle birlikte yürüttüğümüz bu projelerle Aydın'ın değerlerini ön plana çıkarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.