Sert bir şekilde karlı zemine çarpan sporcu, mucize eseri olaydan ağır yaralı olarak kurtuldu. Yaşananların saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.
Olay, Rusya'nın batısındaki Konakovo kasabasında yer alan elektrik santrali yakınlarında Mart'ta meydana geldi. Videoyu çeken kişi tarafından ilk kez geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitelerine yüklenen görüntüler, Ivan adlı gencin yüksek gerilim kulesi üzerinde atlayışa hazırlanmasıyla başlıyor. Sırtındaki paraşütle ihtiyatlı bir şekilde yürüyen Ivan'ın, atlamadan önce ellerinin titrediği görülüyor. Tereddüt etmesine rağmen kendisini boşluğa bırakan Rus genç, ne kadar çabaladıysa da paraşütünü tamamen açamıyor. Ivan, hızla 120 metre yükseklikten karlı zemine çakılıyor. Olay anı, Ivan'la birlikte kuleye çıkan arkadaşının kamerasına yansıyor.

Hastaneye kaldırılan Ivan'ın beyninde sarsıntı ve ezilme, leğen kemiğinde kırık, omurilik hasarları, akciğer ezilmesi, göğüs boşluğu içinde kan ve hava karışımı gibi çok sayıda hayati yaralanması bulunuyordu. Ancak doktorların yoğun çabası sonucu sporcunun durumunun iyiye gittiği belirtiliyor. Bazı Rus kaynaklarında, gerilim hattının yüksekliğinin 120 değil, 150 metre olduğu belirtiliyor.