350 milyon lira ile Türkiye"nin en büyük ihale yolsuzluğu davalarından biri olan "Okyanus Operasyonu"nda şirketin patronuna 1205 yıl, Selçuk Üniversitesi rektörüne ise 40 yıl istendi.

Konya"da Okyanus Şirketler Grubu"na yönelik yapılan operasyonda tutuklanan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, hastane başhekimleri ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 45"i tutuklu 234 sanıklı davanın görülmesine Adana Özel Yetkili 8"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nce başlandı.

350 milyonluk dava

Dün başlayan ilk duruşmasının yaklaşık 1 hafta sürmesi bekleniyor. Çeşitli hastaneler için girdikleri ihalelerde devleti 350 milyon lira zarara uğrattığı iddiasıyla geçen yıl Okyanus Şirketler Grubu"na yönelik olarak Konya merkezli operasyon yapılmıştı. Davada AKP İl Başkanı iken 29 Mart"ta aynı partiden aday gösterilip, seçimi kazanan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKP Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya"nın kardeşi Ubeydullah Çetinkaya ile Selçuk Üniversitesi"nin 2 dekanı, 2 hukuk profesörü, çeşitli hastanelerde görevli 15 başhekim, 28 doktor, 7 hastane müdürü, bulunuyor.

İddianamede, Nusret Argun, "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan 1128 yıl, diğer suçlardan da 77 yıl olmak üzere 1205 yıl hapis cezası ile cezalandırılabilecek. Savcı Ünal, evinde 1 milyon lira çıktığı iddia edilen tutuklu Rektör Okudan"ın ise 40 yıl hapsi isteniyor.