Marmara depremi sırasında öldüğü sanılan ve kendisinden umut kesilen 50 yaşındaki Ahmet Erken'in kimliği, 12 yıl sonra Sakarya'da kaldığı rehabilitasyon merkezinde, uykuda sayıkladığı bir isim sayesinde ortaya çıktı. Ancak Niğde'de yaşayan kardeşleri ve babası zihinsel özürlü olan Ahmet Erken'i almak istemedi. 14 Şubat 2009'da TEM'in Sapanca Mevkisi'nde saçı sakalına karışmış ve bilinçsiz halde dolaşırken bulunan, Jandarma ekiplerine sadece adının 'Ahmet' olduğunu söyleyebilen Ahmet Erken tedavisi için Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Arifiye Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi. Kimseyle konuşmayan Ahmet'e sosyal hizmetlerdeki psikologlar üç yıl terapi yaptı ancak ağzından mantıklı bir cümle alamadı. 
 
Bunun üzerine uykudaki davranışlarını izlemeye alınan Ahmet Erken, geçen ay uykusunda sayıklayarak, "Ali abi Niğde'ye babam Rüstem'e gidelim" dedi. Bu cümleden yola çıkan uzmanlar 1999 depreminden sonra Niğde'den kayıp başvurusunda bulunanların isimlerine baktı ve ağabey Ali Erken'e ulaştı. Yıllar sonra kardeşini bulmanın buruk sevincini yaşayan Ali Erken, eşi ve çocukları zihinsel engeli bulunan Ahmet Erken'i istemediği için arada kaldı. Yıllarca önce üç çocuğunu ve eşini bırakarak Niğde merkezde başka bir kadınla evlendiği öğrenilen Baba Rüstem Erken de ikinci eşinin karşı çıkması üzerine hasta oğlunu geri istemedi. Niğde merkeze bağlı Kırkpınar Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Ahmet Erken'in, ağabeyi Ali ve küçük kardeşi Mustafa ile yaşam mücadelesi verirken 1988'de İstanbul'a çalışmak için geldiği, 6 ay sonra ise zihinsel sorunlarla geri döndüğü öğrenildi. 1999 depreminden kısa bir süre önce "Ben İstanbul Bayrampaşa'da halde çalışan babamın yanına gidiyorum" diyerek evden ikinci kez ayrılan Ahmet Erken'den bir daha haber alamadıklarını söyleyen ağabey Ali Erken, kardeşinin bulunmasını şöyle anlattı: "Kardeşim Ahmet'i, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne iki kez götürüp tedavi ettirdim. Biraz düzeldi. Sonra bir gün babamın yanına gidiyorum diyerek kayboldu. Depremde öldü sandık. 12 yıl sonra ise Sakarya'da ortaya çıktı. Ancak şimdi ne benim çocuklarım, ne küçük kardeşim ne de babamın eşi kabul etmiyor Ahmet'i. Sağlık koşullarım el verirse, en kısa zamanda gidip kardeşimi göreceğim. Ardından Niğde Bor'da bulunan Sosyal Hizmetlere getirip oraya yerleştirmeyi düşünüyorum. Böylece sık sık gidip ziyaret etme imkânım olur." 
 
Toprak: Ebedi misafirimiz
Erken'in kimlik bilgilerine uzun uğraşlar sonunda ulaşan Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kerem Toprak hastanın kendilerinde istediği kadar kalabileceğini belirterek, "Kendisiyle karşılıklı konuşmak mümkün değil. Zihinsel engelli. 1999 ile 2009 yılı arasındaki on yılını kimse bilmiyor. Eğer ağabeyi gelip alırsa sorun yok. Almaz ise istediği sürece bizim misafirimizdir " dedi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük de "Ailesi isterse alır, istemezlerse o bizim ebedi misafirimizdir" diye konuştu.