ÇORUM'un Osmancık İlçesi'nde 12 yaşındaki P.T. ile para karşılığı cinsel ilişkiye girdikleri ve kendisini fuhuşa zorladığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 zanlıdan 11'i tutuklandı. P.T.'yi İzmir'den kaçırıp geçen ay Osmancık'a getiren Ali Y. aranıyor.

Olay, Osmancık İlçesi'nde 2 gün önce polise yapılan ihbar üzerine ortaya çıktı. Küçük yaşta kız çocuğunun fuhuşa zorlandığı ihbarını alan polis, zanlıları ararken, bunu öğrenen Ali Y. ile arkadaşı Mustafa Y. kızı da yanlarına alarak 35 CMH 36 plakalı otomobille ilçeden ayrılmak istedi. Jandarmanın yol üzerinde kontrol yaptığını gören zanlılar askerlere görünmeden gecenin karanlığında Osmancık'a dönmek istedi. Zanlılar, otomobille dönerken karşı yönden gelen 19 AK 884 plakalı TIR'ın altına girdi. Kaza yapan Ali Y. kaçtı. Hafif yaralanan Mustafa Y. ile P.T. ise kaldırıldıkları Osmancık Devlet Hastanesi'nde yapılan kimlik kontrolü sırasında yakalandı. Her ikisinin de ifadesi doğrultusunda P.T. ile para karşılığı cinsel ilişkiye girdikleri öne sürülen 12 zanlı daha gözaltına alındı.



İfadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi. Gece yarısı nöbetçi mahkemeye sevk edilen sanıklardan Mustafa Y. ve arkadaşı İbrahim Y.'nin yanısıra P.T. ile para karşılığı cinsel ilişkiye giren N.B., F.Ç., M.Ç., M.O., K.E., U.D., Ş.Y., M.S. ve N.D. kişi tutuklandı. Diğer zanlılar H.C. ve O.K. ise serbest bırakıldı.

Halen Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisi süren P.T.'nin çantasından çıkan 22 yaşındaki Derya D. adına düzenlenmiş nüfus kimlik kartıyla ilgili bu kişinin de fuhuşa sürüklenmiş olabileceği olasılığı göz önüne alınarak araştırma sürüyor. Yetkililer, P.T.'ye tecavüz ettikten sonra yaklaşık 20 gün önce İzmir'den Osmancık'a getirdiği öne sürülen Ali Y.'nin yakalanması için bölgede kapsamlı araştırma yapıldığını söyledi.
DHA