Trabzon'da satış danışmanı olarak çalışan Musa Koçyiğit,  4 yıl önce şiddetli bel ağrılarıyla tanıştı. Geceleri uyuyamayacak hale gelen gence bel fıtığı teşhisi kondu ve iğne tedavisi uygulandı. Ancak ağrıların sonu gelmeyince soluğu İstanbul'da aldı. Kuyruk sokumu kemiğinde, kötü huylu olmayan ancak kan damarlarından beslenen çok saldırgan bir tümör olduğu anlaşıldı. 12 santimetrelik tümör, 10 ünitenin üzerinde kan kullanılarak alındı. 
Ancak tümör aynı noktada ve aynı büyüklükte tekrarladı. O dönemde 10 hastaneye daha başvurduğunu, hatta MR sonuçlarını Almanya'nın en önemli merkezine gönderdiğini söyleyen Koçyiğit, sonucun hep aynı olduğunu anlattı: Doktorlar, böyle bir tümörle ilk karşılaştıklarını, A RH (-) kan grubu taşıdığı için ameliyat sırasında kan kaybından ölebileceğini söylediler.
Koçyiğit, son çare olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki doktorlara danıştı. Ona ameliyatı Prof. Dr. Levent Eralp'in yapabileceğini söylediler. Ara vermeden Memorial Şişli Hastanesi'ne başvuran Musa Koçyiğit, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde Prof. Dr. Eralp ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Ameliyatla tümörü alınan ve sorunlu bölgesi tümüyle temizlenen Koçyiğit, 5 günde taburcu oldu.

Kökünden Söküp atmadık
PROF. Dr. Eralp, tümörün iyi huylu olmasına rağmen 5 ila 10 binde bir görüldüğünü söyledi. Tekrarlamaması için kemiğin tümüyle kesilip atılması gerektiğini anlatan Eralp, 'Bu kemiğin içinden ayaklara, mesaneye ve bağırsakla giden sinirler var. Bunu yapsaydık, Musa büyük ve küçük tuvaletini tutamayacak, ayaklarını oynatamayacaktı. Kan kaybı olmaması için hastayı ameliyat ederken özel yöntemler kullandık' dedi.

Damarları tıkayıp kanı durdurdular
Öncelikle Koçyiğit'in kemiğindeki tümörü besleyen damarları ele aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Eralp, ameliyatı şöyle anlattı: 
- Tümörü besleyen damarları 'embolizasyon' yöntemiyle tıkadık, kan akışını engelledik. 
-  Tansiyonu iyice düşürerek özel bir anestezi tekniği uyguladık. Hastada kanama olmadan tümörü aldık. 
-  Tümörü aldıktan sonra kemiğin içini diş hekimlerinin çürük dişlerin içini temizlemek için kullandıkları bir cihazla temizledik. 
-  Kemik duvarlarını yaktık ve daha sonra kemik çimentosu ile doldurduk.
 

akşam