BM'nin çeşitli kuruluşları ile Avrupa ve Amerikan insani yardım örgütlerinin bugünkü eşgüdüm toplantısından sonra BM Kalkınma Programı yöneticisi Helen Clark, bu yıl için bu bölgede yardım sağlanması amacıyla 725 milyon dolar civarında paraya ihtiyaç olduğunu belirlediklerini söyledi.

BM Gıda ve Tarım Teşkilatının (FAO) Genel Direktörü Jose Graziano da Silva da fazla zamanlarının olmadığını, kuraklığın yaklaştığını belirterek, "Ama hala kötü sonuçlardan kaçınmak mümkün, iki veya üç ayımız var, fazla değil. Somali gibi açlık durumundan güç bela çıkan, Somali gibi desteğimize ihtiyacı bulunan diğer bölgeleri unutmamalıyız" diye konuştu.

Avrupa Komisyonu'nun acil yardımdan sorumlu üyesi Kristalina Georgieva da AB'nin bölgedeki küçük yaştaki çocukların beslenmesinin sağlanması için 30 milyon Euro acil yardımda bulunacağını açıkladı.

ACİL YARDIM İSTEDİLER
Sahel bölgesinin 5 ülkesi Burkina Faso, Çad, Mali, Moritanya ve Nijer acil durum ilan ederek uluslararası yardım talebinde bulundu.Avrupa Komisyonu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Sahel bölgesinde "açlık mevsimi" denilen dönem normal olarak Mayıs-Haziran'dan itibaren başlamasına karşın, geçen yıl bölgeyi etkileyen yetersiz hasat ve kuraklık nedeniyle, gıda krizinin gelecek haftalarda başlamasından endişe edildiğini belirtti.