Bahçeli, AKP Hükümeti"nin Kürt açılımını sert üslupla eleştirirken Polis Akademisi"nde düzenlenen Kürt Çalıştayı"na katılan gazetecileri de "12 kötü adam"a benzetti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmit Atatürk Spor Salonu"nda yapılan MHP il kongresindeki konuşmasında üslubunu sertleştirdi. Polis Akademisi"nde düzenlenen "Kürt Sorunun Çözümünde Türkiye Modeli Çalıştayı"nı eleştiren Bahçeli, “Sayın İçişleri Bakanı diyormuş ki, "Bunlarla da görüşürüz, bunları da ikna ederiz." Siz kimsiniz ki MHP"yi ikna edeceksiniz? Siz kimsiniz ki başbakanınızla beraber içine düştüğünüz ihanet kuyusuna MHP"yi de çekeceksiniz” dedi. Çalıştay"a katılan gazeteciler için de "12 kötü adam" (Çalıştay"a 15 gazeteci katılmıştı) ifadesini kullananan Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

BAŞKA AYDIN YOK MU?: 25 yıldan bu yana Suriye, Kandil, PKK odaklarını ziyaret edip onlarla görüşerek, tek yanlı Türkiye"de PKK"ya yandaşlık yapanlar, hiçbir dönemde Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayanlar, şimdi İçişleri Bakanı"nın Kürt açılımı projesinde devletin güvenliğini tehdit edecek grubun içerisine gelerek Türkiye"de demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye cerasaret veriyorlar. Kürt açılımının yerli modelini oluşturmaya çalışıyorlar. Ey gafiller, 25 yıldan bu yana ne yaptığınızı bu millet bilmiyor mu? Ne yazdığınızı gazetelerdeki köşelerde okumuyor mu? Televizyonlarda Türkiye"nin 12 tane dev adamı vardı. Herkes o marşı söylüyordu. Şimdi 12 kötü adamı dinleye dinleye bu millet usanmıştır. Türkiye de başka aydın mı yok?

AKP"DEN ESER KALMAZ: Şimdi kalkıp bölücü terör örgütüyle mücadeleden vazgecerek, olayı genişletip sosyal dokuyu parçalayarak, birilerinin "Dört parçalı büyük Kürdistan"ın ilk aşamısını Türkiye"den başlatmaya kalkmak, büyük bir gaflet değilse ihanete yakın tarihi bir hatadır. Sayın AKP bu tarihi hatadan vazgeçiniz. Memleketi çatışmaya bölünmeye doğru sürüklemeyiniz. Yoksa o karanlık günlerde önce AKP"den eser kalmaz. Bu millet çatışma istemiyor.

İMRALI CANİSİ BİLİYORSA: Anayasa incelendiğinde devletin zirvesi neresidir? Bir 866 rakamında oturan Cumhurbaşkanlığıdır. Onun az aşağısında oturan Meclis Başkanı"dır. Onun karşısında oturan Başbakan, onun aşağısında oturan Genelkurmay Başkanlığı"dır. Çevresinde bulunan Yargıtay Başkanlığı"dır. O zaman soruyorum? Bu zirveyi oluşturan bu unsunlar için nerede mutabakata vardınız? Bu mutabakattan milletin haberi yok. Sadece İmralı canisi biliyorsa, o zaman millet gereken dersi verecektir.

TAHTEREVALLİ OYUNU: Tahterevallinin bir tarafına güya muhafazakar, sağcı bir partiyi, diğer tarafına da sosyal demokrat ve solu kucaklayacak bir partiyi oturtturarak Türkiye"de tahterevallicilik oyununu 2002"den beri uygulamaya başladılar. AKP baktı bu tahterevalli oyunu iyi gidiyor, iktidarda kalma düşüncesiyle tahterevallinin iki ucu arasında sözde gerilim stratejisi yaratarak, Türkiye"nin her konusunu ikiye ayırıp kamplara bölerek kendi başarısızlığının üzerini örterek, inançlı insanların inançlarını hortumlayıp muhafazakar ve dindar bir siyasi parti konumuyla sürekli iktidarda kalmayı başarmıştır.

GAFLET İÇİNDE: Bugünkü AKP zihniyetinin son ortaya koyduğu oyun, 2005 yılında bir Diyarbakır ziyareti sırasında yıllardar var olan bölücü terörü, Kürt sorununa dönüştürererk, bölücü törerü bu ülkede yaşayan toplumun insanları arasında bir etnik çatışmaya, ayrışmaya temel olabilecek tarihi bir hata işliyor. O günden bugüne kadar da Kürt sorunu üzerinde sözde açılım yaparak dağdaki teröristi siyasallaştırmak ve mesrulaştırmak ve onların taleplerini karşılamak için Türkiye"yi ayrıştırmaya, çatışmaya ve bir bölünmeye götürecek gafletin içine düştüğü görülüyor.