Güler, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk'un kızı Merva Soluk'un Şişli Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen nikah töreni çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Saldırıda şehit olan polis memuruyla ilgili iddialara ilişkin bir soruya karşılık, Güler, iddialarda bulunanların hiçbir araştırma yapmadığını belirterek, '1 günlük dahi polis olsa şehit olanlarla ilgili kanun gereği tazminat ve maaş ödenir. Bu çok üzücü bir haber. Emniyette gerekli açıklamayı yapmıştır. 1 günlük bile olsa şehit muamelesi yapılacaktır. Onu hatırasına saygısızlık yapmayalım' dedi.

Güler, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu, Türkiye'nin şehitlerine sahip çıktığını ifade ederek, her türlü yasal düzenlenmenin yapılacağını, söz konusu polisin hem tazminat, hem maaş uygulamasına tabi tutulacağını bildirdi.

'Olayda yaralanan polis memuru sabah saatlerinde gizlice taburcu oldu. Bir tehdit mi söz konusu?' sorusuna, Güler, 'Özel bir tehdit yok ama polis teşkilatında görev yapanlar, elbette terörle mücadele edenler, görevleri gereği koruma altındadır' karşılığını verdi.

Vali Güler, olayla ilgili gözaltında bulunanların sayısının sorulması üzerine, 'Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı' dedi.

Gözaltındaki 4 kişi, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderilmiş, biri savcılıktan serbest bırakılırken, 3'ü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.