AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Büyükşehir için Mustafa Eyiceoğlu'nu Aydın için Mustafa Ancın'ı Bartın için Emin Özkan'ı Batman için Ziver Özdemir'i, Çanakkale için Murat Efe'yi Çorum için Muzaffer Külcü'yü, Kahramanmaraş için Mustafa Poyraz'ı, Kırıkkale için Veli Korkmaz'ı, Mardin için Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu, Muğla için Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu'nu, Niğde için Faruk Akdoğan'ı ve Siirt için de Kasım Ceylan'ı aday olarak belirlediklerini açıkladı.

Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde belediye başkan adaylarının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, AKP'nin yerel seçimlerdeki Mersin, Aydın, Bartın, Batman, Çorum, Düzce, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mardin, Muğla, Niğde ve Siirt belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Mersin ile ilgili olarak, "Mersin için çalışma yaparken buranın belediyesi bizden değil diye bakmadık. Orada benim halkım var, benim insanım var. Buradaki halkım bize dört tane milletvekili verdi" dedi. Erdoğan, Tarsus'a uluslararası çapta ve tüm Çukurova'ya hizmet verecek bir havalimanı yapımı için çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, "Açık söyleyeyim, adını ne Mersin koyacağız ne Adana koyacağız" dedi.

İstanbul'daki bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını da açıklayan Erdoğan, Avcılar'da Cafer Sezgin, Beylikdüzü'nde Yusuf Uzun, Beykoz'da Yücel Çelikbilek, Eyüp'te İsmail Kavuncu, Üsküdar'da da Mustafa Kara'nın AKP'nin belediye başkan adayları olduğunu kaydetti.

(ANKA)