TEDAVİ gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbesinin önemli komuta kadamesinden 29’uncu Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ali Haydar Saltık, Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi yoğun yağışa rağmen cenazede hazır bulundu. Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde 8 Nisan günü hayatını kaybeden 29’uncu Kara Kuvvetleri Komutanı Ali Haydar Saltık için Selimiye Camii’nde askeri tören düzenlendi.
 
Cenazeye Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetler Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Ege Ordusu Komutanlığı, Harp Akademileri Komutanlığı, 1’inci Ordu Komutanlığı, 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Galatasaray Üniversitesi, Galatasaray Lisesi ile çok sayıda kişinin çelenk gönderdiği gözlendi
 
Törene Hilmi Özkök katılmadı
 
Cenazeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile çok sayıda komutan katıldı. Cenazeye, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanısıra, Genelkurmay eski başkanlarından Orgeneral Necdet Üruğ, Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Orgeneral İlker Başbuğ ile emekli Orgeneraller, Hurşit Tolon, Nejat Tümer, İsmail Koçman, Edip Başer, Kemal Yavuz, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, İnan Kıraç, Ali Koç ile eski başbakanlardan Bülend Ulusu da katıldı. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Org. Hilmi Özkök ise cenazeye katılmadı. Öğlen kılınan namazın ardından Saltık’ın cenazesi top arabasına konuldu. 12 Eylül askeri darbesinin önemli isimlerinden Org. Saltık’ın cenazesi Çengelköy Mezarlığı’na götürülerek buradaki kabristana defnedildi.
 
Ulusu: Yargının gereği yapılır
 
Cenaze törenine katılan  12 Eylül döneminin Başbakanı Bülent Ulusu 12 Eylül darbesini yapan ve uygulayanların yargılanmasına ilişkin olarak, “12 Eylül’ün üzerinden 30 yıl geçti. Bundan sonra her şey yargının tasarrufudur. Yargının gereği yapılır” dedi. Saltık’ın 12 Eylül’ün beyni olduğu yönündeki soruları da yanıtlayan Ulusu, “Çok iyi bir komutandı çok iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu. 
 
İstanbul başsavcılığı belgeleri gönderdi
 
12 Eylül soruşturması kapsamında Savcı Murat Demir’in, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığından istediği 12 Eylül belgeleri Ankara savcılığına gönderildi. Ankara’ya tebligat yollayan İstanbul Başsavcılığı, tüm 12 Eylül belgelerinin balyoz soruşturma dosyasından ayrılarak Ankara’ya gönderildiğini belirtti. İstanbul savcılığının Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen 12 Eylül belgelerini de ayırarak Ankara’ya gönderdiği bildirildi.
 
Savcı Murat Demir İstanbul yetkili Başsavcılığına gönderdiği yazıda, söz konusu belgelerin, 12 Eylül soruşturmasına esas olmak üzere istendiğini vurgulamış ve 12 Eylül 1980 darbesinde esas alınan “Bayrak Planı”nın orijinal nüshasını da talep etmişti.
 
star