12 Eylül 1980 darbesinde öğrenci olaylarına katıldığı gerekçesiyle Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’nde işkencelere maruz bırakılan Kenan Evren'den davacı olan doktor Sinan Olcan, Evren’in ifadeye çağrılmasını, ‘Bugün en mutlu günüm. Çok şükür bu günleri gördüm.” ifadesiyle değerlendirdi.
 
1980 darbesini yapan konseyin başında olan Kenan Evren’in ifadeye çağrılması darbe mağdurlarını sevindirdi. Sağlık Bakanlığı Sapanca Aile Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan Olcan da 3 yıl boyunca Diyarbakır 5 No’lu cezaevinde insan onurunu ayaklar altına alan büyük işkencelere maruz kaldı. Cezaevinin kanalizasyonundan insan dışkısı yedirildi. Bazı günler 8 saat copla dövüldü. Üzerine köpekler salındı. Co isimli köpeğe selam durduruldu. Kızgın çimentonun üzerine yatırıldı. Gözü önünde arkadaşı öldürüldü. Mahkemede bile işkence gördü. Sandalyede otururken kıpırdaması gerekçe gösterilerek hakim huzurunda dipçikle dövüldü. Yere yatırılıp kafasına botla basıldı.
 
“Daha anlatamadığım bir çok şey var.” diyen Dr. Olcan, cezaevinde büyük işkence ve acılar çektiğini, Evren’in, darbe suçundan ifadeye çağrılması sebebiyle acılarının bir nebze olsun azaldığını söyledi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaşadığı işkenceyi anlattığını dile getiren Olcan, “Evren’in ifadeye çağrılmasıyla darbeciler yaptıkları işkencenin hesabını vermeye başladılar. Bugün en mutlu günüm. Çok şükür bu günleri gördüm. Heyecan verici bir gelişme. Darbecilerin hesap vermeye başlamasına çok sevindim. Artık Türkiye’de darbeci ve işkencecilerle hesaplaşmayı başardı. Duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum.” diye konuştu.
 
31 YIL SONRA ZİYARETÇİ AKINI
 
Darbe döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadığı işkenceleri öğrenen halkın, kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve bundan çok mutlu olduğunu vurgulayan Olcan, duygularını şöyle dile getirdi: “Grup grup insanlar aile merkezine gelerek geçmiş olsun dileklerini iletiyorlar. Bu, beni çok mutlu etti. Darbe, sadece biz işkence görenleri değil, tüm toplumu derinden etkilemiş. Bu destekler çok anlamlı ve demokrasiye güç veriyor. Ayrıca Trabzon, Edirne, Kars, Hatay gibi Türkiye’nin doğusundan batısına kadar, kuzeyinden güneyine kadar her şehirden sayısız destek telefonları aldım. Ayrıca, mektup gönderenler oluyor.” bugün