Erzincan da Alkollü olduğu iddiası ile 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmayarak olay yerinde bırakılan genç yaşam savaşı veriyor.
 
Erzincan da Ramazan ayı içersinde Erdem Karakuş (26) işe gelmemesi nedeniyle kuşkulanan mesai arkadaşları Ali Ekber ve Servet ikamet ettiği Ulalar beldesi Cumhuriyet Mahallesi 92 sokak no: 10 daki evine geldiler. Erdem Karakuş (26) evde hareketsiz baygın bir şekilde bulan mesai arkadaşları 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa süre içersinde olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahale sonrası hastanın alkollü olduğunu ve kendisinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını yakınlarına ifade ederek hastaya soğuk bir duş aldırmalarını önerdikleri iddia edildi.
 
Hastayı almadan olay yerinden ayrılan 112 Acil Sağlık Ekiplerin ardından, baygın gence soğuk bir duş aldıran yakınları Erdem Karakuş (26) durumunun daha da kötüleşmesi üzerine olaydan üç saat sonra ticari bir taksi ile hastaneye götürdüler. Özel hastanede yapılan tetikler sonucu hastanın damarlarında pıhtı atması sonucu beyinde zarar meydana geldiği ifade edilerek hastanın acilen tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gerektiği belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen aile hastayı daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji servisi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Yaklaşık bir aydır yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Erdem Karakuş’un (26) hayati tehlikesinin devam ettiği ve fiziksel olarak ciddi hasarların meydana geldiği doktorlar tarafından söylendi. Evli ve bir çocuk babası olan Erdem Karakuş ( 26 ) hastanesinde tedavisine devam edildiği öğrenildi.
 
Amcası Ayhan Karakuş ise yaptığı açıklamasında 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin yeğeni Erdem Karakuş’a (26) acil müdahalede bulunmamalarından ve sarhoş olduğunu iddia etmelerinden ötürü Erzincan İl Sağlık Müdürlüğüne şikâyette bulundu. Ayhan Karakuş yeğeni Erdem Karakuş (26) zamanında müdahale edilmiş olsaydı şu an yeğenim belki de salığına kavuşmuş olacaktı. Ancak yaklaşık bir aydan fazla yoğun bakım servisinde yaşam savaşı verdiğini ifade etti. Sorumluların mutlak suretle bulunarak cezalandırılmasını isteyen Karakuş Sağlık bakanlığı yetkililerin de inceleme başlatmasını gerektiğini ifade etti. Ayhan Karakuş “bu olay başka bir vatandaşımızın da başına gelmiş olabilirdi başkalarının da canı yanmasın istiyorum şikâyetimi sonuna mutlaka kadar takip edeceğim sorumlular hesap versin dedi