Program kapsamında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürlüğü"nce 13 - 14 - 15 Mayıs 2009 tarihleri arasında 11"inci düzenlenen NRP programı tamamlayan sağlık personellerine sertifikaları törenle verildi. Aymendo tesislerinde düzenlenen törene ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner Şavk, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Ramazan Tozlu, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Niyazi Kocakaplan, İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü Dr. Demet Meteoğlu, ADÜ Tıp Fakültesi'nden Dr. Necip Atilla ve Doç. Dr. Münevver Türkmen ve programa katılan sağlık personelleri katıldı.
Düzenlen 11"inci NRP"na ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Didim, Söke, Germencik, Nazilli, Çine Devlet Hastaneleri, Aydın Zübeyde Hanım Doğumevi, Özel Nysa Hastanesi, Özel BSK Anka Hastanesi ve Özel Kuşadası Hastanesinden 19"u hekim, 6"sı anestezi teknisyeni, 9"u hemşire ve 7"si de ebe olmak üzere toplam 41 sağlık personelinin katıldığı belirtildi.
Aydın"da en son tamamlanan 11"inci program ile birlikte program çerçevesinde bugüne kadar 56"sı kadın sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 70"i çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 4"ü çocuk cerrahı, 14"ü anestezi uzmanı, 6"sı aile hekimi, 102"si pratisyen hekim, 35"i anestezi teknisyeni, 151"i ebe ve 68"i de hemşire olmak üzere toplam 506 sağlık personelinin NRP sertifikasyon programına alındığı kaydedildi.
Törende yapılan sunumların ardından son programı başarıyla tamamlayan 41 sağlık personeline Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü onaylı sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.