Söke İlçe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İlçe İnsan Hakları Kurulu vatandaşlardan gelen müracaatları alarak, periyodik olarak yapılan toplantılarda müracaatları değerlendiriyor. Vatandaşlar tarafından şikayet kutularına bırakılan başvurular kurulda yapılan değerlendirmeler sonunda ilgili kurumlara gönderiliyor.
Söke İlçe İnsan Hakları Kurulu bürosundan edinilen bilgiye göre Söke"de şikayet kutuları aracılığı ile 2009 yılında Kasım ayı itibariyle toplam 19 başvurunun yapıldığı öğrenildi. Bu başvurulardan 16"sı yapılan değerlendirme sonucu ilgili kurumlara iletilirken, 3 başvuru ile ilgili işlemlerin hala devam ettiği belirtildi.
Vatandaşlardan insan hakları ihlallerinin önüne geçmek üzere kendileri için çeşitli noktalara konulan şikayet kutularını kullanmalarını isteyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Bugün bir ülkenin insan hakları ve demokrasi kültüründe sağladığı gelişmeler, ekonomik kalkınmışlığı, bilimsel ve teknolojik alanda yakaladığı başarılarıyla aynı oranda ölçülmektedir. İnsanca yaşamın teminatı olan insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasimizin ve hukukumuzun üstünlüğü çerçevesinde korunup, geliştirilmesi ve toplumsal kültürümüzde yerleşik bir duruma gelmesi, medyadan sivil toplum örgütlerine kadar tüm kuruluş ve bireylerin ortak görevidir” dedi.

İNSAN HAKLARI HAFTASI KUTLAMALARI
Öte yandan; İnsan Hakları Haftası nedeniyle Söke İlçe İnsan Hakları Kurulu çelenk sunum töreni gerçekleştirdi. Kaymakam Mehmet Demirezer başta olmak üzere kurulda bulunan diğer üyelerin katılımıyla gerçekleşen törende, kurul Atatürk Anıtı"na çelenk sundu. iha