Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında ülke genelinde başlatılan Aile Hekimliği uygulaması 13 Aralık itibariyle Aydın genelinde başlarken Didim'de de uygulama sorunsuz başladı. Aile Hekimliği uygulaması kapsamında Eski Merkez Sağlık Ocağı 1 ve 2 No'lu Aile Sağlık Merkezi olarak adının değiştiği ve 9 aile hekiminin göreve başladığı, Altınkum Sağlık Ocağının ise Altınkum Aile Sağlık Merkezi olduğu ve burada da 2 aile hekiminin göreve başladığı belirtildi.
Eski Sağlık Grup Başkanlığının Altınkum Sağlık Ocağının üst katına taşındığı ve Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet vereceği ifade edildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, uygulama kapsamında bugüne kadar hiç kayıt yaptırmayan vatandaşlar 3 aya kadar kayıt yaptıramayacak fakat aile hekimlerinden muayene olabilecek. Eski sistemde olduğu gibi vatandaş sıraya girerek hizmetten yararlanabilecek. Aile hekimini beğenmeyenler üç ay beklemek zorunda kalacak. Hastanelere ya da diğer sağlık kuruluşlarına gidip tedavi olmak için aile hekiminin sevki aranmayacak. Vatandaşlar istedikleri sağlık kurumundan sağlık hizmeti almaya devam edecek. Ancak, aile
hekimleri kendi veri tabanına kayıtlı olan vatandaşların takiplerini başka sağlık kuruluşuna gitseler dahi yapacak. Aile hekimleri dışında yapılan sağlık kontrol veya tedavilerinden aile hekimleri haberdar olacak ve kayıtlara geçilecek. Periyodik olarak ilaç kullanan vatandaşlar ilaçlarını aile hekimlerine yazdırabilecek. Ayrıca vatandaşlar aile hekimlerine gitmeleri halinde hasta katılım payı ödemezken, hastanelere başvurduklarında hasta katılım payı ödeyecekler. Diğer taraftan sosyal süvencesi olmayan
vatandaşlar aile hekimlerine gittiklerinde muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film işlemlerinde ücret alınmayacak.
İlçede 1 ve 2 No'lu Aile Sağlık Merkezinde Dr. Ramazan Ceylan, Dr. Zafer Muradoğlu, Dr. Seçil Yağmurdere, Dr. Şakir Yıldırım, Dr. Köyer Ekici, Dr. İbrahim Şimşek, Dr. Sevil Yıldız, Dr. Yücel Uğurlu ve Dr. Erdal Ayaz göreve başladı. 3 Nolu Aile Sağlık Merkezinde Dr. Dursun Cankurt ve Dr. İsmail Akalın göreve başladı.