Köşk İlçesi"ne bağlı Gündoğan Köyü"nde yaşayan Amir Ayşe Kurt 105. Ramazan bayramını dualarla hazırlandı. Bir asrı geride bırakmasına rağmen doktor yüzü görmeyen asırlık Nine gece gündüz dua ediyor. Ve bayramlara ibadetle karşılıyor.
İşgal yılları sırasında ailesi ile birlikte Büyük Menderes Nehri"nin karşı tarafına kaçtıkları günleri hiç unutmayan Emir Ayşe Nine, ülenin bağımsızlık ve özgürlüğü için, özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerine ve polislere sürekli dua ediyor. Kesinlikle toprak testisini yanından ayırmayan ve buzdolabından su içmeyen Emir Ayşe Nine sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrının doğal yaşamaktan geçtiğini söyledi.
Söyledikleri net olarak anlaşılmasa da özellikle işgal yılları ve sonrasında yaşanan kıtlığın unutulmaması gerektiğini belirten 105 yaşındaki Emir Ayşe Kurt, Karatepe Köyü"ndeki camilere doldurulan insanların ateşe verilmesini unutamıyor.
Aynı zamanda köyün muhtarı olan 67 yaşındaki Mehmet Kurt, ise annesinin işgal yıllarındaki bir çok olayı hatırladığını ve gece gündüz ülkenin birlik ve beraberliği için dua ettiğini söyledi. 105 yaşında olmasına rağmen gayet sağlıklı olan Emir Ayşe Kurt"un tüm ihtiyaçlarını kendisinin giderdiği bildirildi.