"Biz sinek avlıyoruz, onlarınki adaylarla dolup taşıyor" şikáyeti, 1000 TL karşılığı ehliyet dağıtan çeteyi ortaya çıkardı. Polis, okuma yazma bilmeyen, hatta, trafiğe çıkacak durumu bile olmayanlara sahte ehliyet veren çeteyi bastı. İstanbul Kağıthane"deki sürücü kurslarının yöneticilerinden dördü tutuklandı.

KAĞITHANE"de, "Biz sinek avlıyoruz, onların işyeri adaylarla dolup taşıyor" diyen bazı sürücü kursu sahiplerinin ihbarı üzerine başlatılan soruşturma, büyük bir ehliyet çetesini ortaya çıkardı. Okuma yazma bilmeyenlere, trafiğe çıkacak durumda olmayanlara 1000 TL karşılığında sahte ehliyet dağıtan sürücü kursları polis tarafından basıldı.

Görmeyene bile

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği"ne bağlı dedektifler aldıkları bir ihbar üzerine para karşılığı ehliyet temin ettikleri öne sürülen bazı kursların adreslerini tespit ederek operasyon başlattı. Sürücü belgesi için öğretim belgesi şartı olmasına rağmen okuma yazma bilmeyenler, görme kusurlu olanlar ile kursa gitmek istemeyenlerin ehliyet sahibi olmak için 1000 TL karşılığında Kağıthane bölgesindeki sürücü kurslarını tercih ettiği belirleyen dedektifler, 11 sürücü kursunu incelemeye aldı. 5 kurs yöneticisi hakkında herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken Aday, Arıman, Kağıthane, Mavi Karadeniz, Onurlar, Öz Doruk Sürücü kurslarının yöneticileri sahte belge düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

4"ü tutuklandı

10 şüpheliden adliyeye çıkartılan Erdal Arslan, Remzi Yıldırım, Ahmet Sulu ve Yaşar Özkan tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Son olarak 226 kişiye ehliyet veren kursların müşterileri arasında her türlü meslek grubundan kişilerin bulunduğu belirtildi. Toplu halde bir salonda toplanan ve teorik olarak otomobiller hakkında ilk ve son kez bilgi verilen sürücü adaylarının 1000 TL karşılığında sahte ehliyet aldıktan sonra trafiğe çıktıkları öne sürüldü.

20 bini iptal

Fındıkzade"de bulunan Özerdem Sürücü Kursu"nun sahibi Bayram Çabuk, 125 sürücü kursu sahibinin cezaevinde olduğunu ve 20 binden fazla ehliyetin iptal edildiği belirterek, şunları söyledi: "Sahte ehliyet sahibi olmak istemeyenler kursa kendi hazırladıkları evraklarla müracaat etmeli. Kursa katılanlar, kursların verdiği numaraları Milli Eğitim Bakanlığı"ndan kontrol etmeli, numarasını orada da görmeli. Sürücü adayları sınava kendi girecek ve kazandığından emin olacak. Sınava giren aday, doldurduğu cevap kağıdında kendi adını görmeli. "Yerine başkasını sokarız, ehliyetin cebinde" vaatleri inandırıcı değil. Sınava girilmeden alınan ehliyet sahtedir. Bu gibi sürücü kursları ceplerini doldurmak için her şeyi yapıyor. Ehliyeti alan da trafik canavarı olarak aramızda dolaşıyor."

Canlı bomba gibi

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, çeşitli engelleri nedeniyle yasal yollarla ehliyet alamayan kişilere para karşılığında sürücü belgesi temin edilmesinin, bu kişileri "canlı bomba" gibi trafiğe salmak anlamına geldiğini söyledi. - hürriyet