Devlet Başkanı Mübarek'in eşi Londra'ya kaçtı. First Lady Suzan Mübarek'e, gelini Hatice de eşlik etti.

Tunus'ta başlayan halk isyanından sonra Devlet Başkanı Bin Ali, üllkeyi terk etmek zorunda kalmıştı... Lübnan'da Hariri'ye karşı yapılan operasyonla yeni Başbakan Hizbullah yanlısı Mikati görevi devraldı. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da gerginlik had safhaya çıkarken, Mısır'da bu durumdan nasibini aldı. Yüz binlerce kişi, 28 yıldır ülkeyi yöneten Hüsnü Mübarek'e karşı 3 gündür sokaklarda gösteri yapıyor.

İNGİLİZLER' DEN ÖZEL İZİN
Protestoların artması sonucu, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in eşi Suzan Mübarek dün Londra'ya kaçtı... First Lady Suzan'ın özel bir uçak ve 100 bavulla Londra'nın Heathrow Havalimanı'na indiği bazı kaynaklar tarafından doğrulandı. Bir gün önce Oğul Cemal Mübarek, Londra'da bir malikaneye yerleşmişti. İddialara göre Cemal Mübarek, gerekli izinleri aldı ve annesi ile eşi Hatice'yi Londra'ya çağırdı. Ortadoğu uzmanlarına göre, protestolara direnmeye çalışan Hüsnü Mübarek de kısa sürede ülkeyi terk edecek.

6 KİŞİ ÖLDÜ, 100 KİŞİ YARALANDI
ABD'nin, bölgede arka arkaya darbeler alması, "Olağan bir durum" olarak görülüyor. Beyaz Saray, önceki gün Hüsnü Mübarek'e tam destek verdiğini açıkladı. Beyaz saray Sözcüsü, "Mübarek, Ortadoğu barışı için hayatını feda etti. Ancak provakasyonlar soncu halk sokağa döküldü. Mübarek'in ülkeden ayrılması, Mısır'ı büyük bir kaosa sürükler" denildi. Ancak bu açıklamalar, göstericileri daha da kızdırdı. 6 kişinin öldüğü 100'a yakın kişinin yaralandığı gösterilerde, bin 300 kişi gözaltına alındı. Olaylarda, 4'ü ağır 19 polis yaralandı. Bölgeyi iyi tanıyan uzmanlara göre Mısır halkı, Amerikan yanlısı Hüsnü Mübarek'ten kurtulmak için son derece kararlı.

BEKLENEN SON
Amerikan Carnegie Vakfı'nın Ortadoğu uzmanlarından Amr Hamzavi, Tunus'ta Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin ülkeden kaçışıyla sonuçlanan olayların Arap dünyasına hakim otoriter rejimler için bir uyarı niteliği taşıdığını söyledi. Hamzavi, "Maalesef bu durumu görmek istemeyenler için zor günler başladı. Mısır'daki ayaklanmanın sonucunda Mübarek ülkeyi terk etmek zorunda kalacak. Bu isyanı bastırsa bile ömrünün uzun olmayacağı artık kesin. Amerika'nın yanlış politikeları, bu süreci hızlandırdı" ifadelerini kullandı.