Dick Costolo düzenlediği basın toplantısında, şirketin bağımsız kalmasını istediklerini vurguladı. Costolo "Bağımsız kalmak, şirketi istediğimiz şekilde büyütmek ve kendimiz bu yönde bir karar almadıkça, halka açık piyasalara minnettar duruma düşmemek istiyoruz." dedi.
 
Twitter genel başkanının açıklamasına göre, ayda en az bir kez sayfaya giren kullanıcıları esas alarak yapılan hesaplamalar, faal Twitter kullanıcılarının bu yıl %82 oranında arttığını gösteriyor.
 
Twitter bu yaz 400 milyon dolar tutarında risk sermayesi fonu oluşturdu. Twitter geçen yıldan itibaren kısıtlı olarak bazı alanlarında reklama yer vermeye başlamıştı. Ancak şirket, ticarileşmenin bazen sosyal paylaşım sayfalarını kullananları yabancılaştırdığı inancında.
 
DAHA FAZLA REKLAM
Twitter Genel Başkanı Costolo, elde ettikleri sonuçların şirketin beklentilerini aştığını beliterek, "Faaliyet düzeyini göz önünde tutarak, bu işi daha da ileriye götürmeye hazır olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.
 
Twitter "promosyon tweetleri" olarak bilinen hizmetinde reklamlara yer vermek istiyor. Şimdiye kadar "promosyon tweetleri", örneğin bir dükkan ya da mekan zincirini tanıtan mesajlar, yalnızca bir kullanıcının o şirketin izleyicileri arasında olması halinde gönderiliyordu.
 
Dick Costolo şirketin tamamen reklam geliriyle ayakta durabileceğini, kendilerinin de, dev bir bağımsız şirket olarak piyasada yer alabilmek için sadece reklam geliriyle yaşanması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.
 
Twitter, kullanıcılarına 140 vuruştan oluşan mesajlar (tweet'ler) gönderme ve alma olanağı tanıyor. Twitter'ın 200 milyon kayıtlı kullanıcısı var; Facebook'un kullanıcılarıysa 750 milyon.