Başkan Çerçioğlu"nun icraatları genel manada olumlu bulunurken, esas değerlendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.
SADIK ATAY: DAHA ŞEFFAF OLMSINI BEKLİYORUZ
Adalet v Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanı Sadık Atay, henüz erken olmasına rağmen, belediye başkanın çalışmalarını yeterli bulmadıklarını ve bu konuda detaylı bir açıklama yapacaklarını söyledi. Bazı projelerin halka yanlış şekilde aktarıldığını ve Başkan Çerçioğlu"nun daha şeffaf olmasını beklediklerini ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, “İlk yüz gün belediyecilik anlamında bir şeyler yapmak için tabi ki yeterli değil. Ancak yüz gün boşa geçirilecek günler de değil. Jeotermal kaynaklarla ilgili çalışması olduğunun farkındayız. Basınımızda yer ala çevre yolu il ilgili mevzular var. Bu konularda halkımıza daha şeffaf ve daha doğru bilgi aktarılmasını arzu ediyorum. Bu çevre yolu değil çevre bulvarı. Yani yapılan iş çevre bulvarıdır. Bu konu kamuoyun doğru aktarılmalıdır. 2007 Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Aydın"a geldiğinde "Gerekli kamulaştırmayı yapın, çevre yolunu hemen tamamlayalım" demişti. Bizim gönlümüzden geçen Aydın"ın çevre bulvarından ziyade çevre yoluna kavuşmasıdır” dedi.
HASAN MUTİ: ÇALIŞMALARINI OLUMLU BULUYORUZ
Değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu ancak şu ana kadar Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun yaptığı çalışmaları olumlu bulduklarını ifade eden MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, özellikle ilk 100 günde belediyenin 11.5 milyon TL borcunun ödenmesini takdirle karşıladıklarını söyledi. MHP İl Başkanı Muti, “Şu an itibariyle çalışmaları olumlu buluyoruz. Örneğin çevre yoluna alternatif çevre bulvarını açma çalışmaları, ekonomik krizde yerel esnafın sorunlarının çözümüne yönelik borçların ödenmesi çalışmaları, bisiklet yollarının ve gereksiz hız kesicilerinin kaldırılması desteklediğimiz hususlar. Şu an itibariyle başarılı buluyorm ve bu başarısının devam etmesini temenni ediyorum” sözleriyle değerlendirdi.
SÜMER BÜYÜKYURT: TEMİZLİĞE ÖNEM VERMESİNİ İSTİYORUZ
Aydın"da 32 yıl aradan sonra CHP"nin yerelde iktidar olduğunu ve sol adına Özlem Çerçioğlu"nun başarılı olması gerektiğini belirten DSP Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt, değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu söyledi. Güçlü ve ileri dönük projelerin çok kısa sürelerde hazırlanıp uygulanamayacağının farkında olduklarını belirten DSP Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt “DSP İl Başkanlığı sıfatımın yanında ben vatandaş olarak da tavsiyelerim var. Aydın cadde ve sokaklarının temizliği ile ilgili bir sorun var. İlhami Bey"in son iki yılından sonra Aydın"ın cadde ve sokaklarında temizlik sorunu yaşanmaya başladı. Sayın Başkan ara sıra şehri dolaşırsa bunu daha iyi görecektir. Geçenlerde televizyonda izledim. Borçtan harçtan yakınmayacağız. Önümüzü göreceğiz. Orası ağlama ve bir şeyleri kötü gösterme makamı değildir.Son yüz günde henüz gözle görülür bir şey yok. Ancak kendisine başarılar diliyorum. Sol adına başarılı olmasını da canı gönülden istiyorum” dedi.
AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA ANCIN: ŞANS TANIMAK LAZIM, ŞU ANDA İYİ GİDİYOR
Özlem Çerçioğlu"nun şu ana kadar ki icraatlarını olumlu bulduğunu özellikle mali disiplin konusundaki çalışmalarını beğendiğini belirten AK Parti"nin 29 Mart yerel seçimlerdeki Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın “Baştan beri şunu söylüyorum: Şans tanımak lazım. Şu anki durumu başarılı ve başarısız diye yorum yapmak mümkün değil, çünkü daha erken. Anca bence iyi gidiyor. Doğru işler yapıyor. Belediyenin yüklü borçları var bunu hepimiz biliyoruz. Bu borçların bir kısmının ödendiğini ve mali disiplin geliştirdiğini de okuyoruz. Bunları da olumlu buluyoruz. Çevre yoluna geçici de olsa çözüm üretilmeye çalışılması sevindirici” ifadelerine yer verdi.
HÜSEYİN AKSU: DEĞERLENDİRMEYİ VATANDAŞ YAPMALIDIR
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nu en iyi vatandaşların değerlendireceğini belirte MHP Aydın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksu, “Biz Özlem Hanımla seçim yarışına girdik. O nedenle kendisinin yüz gününü değerlendirmek bize değil vatandaşa düşer. Benim değerlendirme yapmam uygun olmayacağı için bu konuda yorum yapamayacağım” dedi.