AYDINPOST ÖZEL-Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Üyesi Tamer Turan, Aydın İl Özel İdaresi"nin siyasi yandaşlara usulsüz projelerine destekleme yaptığını öne sürdü.
Aydınpost Haber Merkezi"ne yazılı açıklama yapan MHP"li Tamer Turan, “Tarım reform bölge müdürlüğünce Didim ilçesine bağlı Akyeniköy belde sınırları içerisinde uygulamaya konan “ Toprak edindirme projesi” kapsamında vatandaşlarımıza toprak dağıtımı yapılmıştır. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinden sonra AKP"ye geçen Akyeniköy Belediyesi, bu arazilerin çevresine beton direkler ile dikenli tel çekmek istedi. Bu dağıtılan araziler 15 bin dekar civarındadır ve çevre uzunluğu 21 km"dir. Sadece 7 km.si için bir proje hazırlatıldı. Bu projenin finansmanını Aydın İl Özel İdaresi üstlendi. Aydın İl Özel İdaresi bütçesinden; Didim Kaymakamlığı “Köylere Hizmet Götürme Birliği”ne proje tutarınca para aktarıldı. Proje ihaleye verilerek bundan 7-8 ay önce uygulamaya konuldu. 7 km.lik beton direk ile dikenli teller çekildi. Akyeniköy beldesi sınırları içerisinde uygulamaya konulan projenin 5302 sayılı İl Özel İdareleri yasası gereği, Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile gerçekleştirilmesinin yasal olmadığı kanaatindeyim. Çünkü 5302 sayılı yasa sadece köy sınırları dahilinde projelerin uygulanabileceğini öngörmektedir. Bu işin yasal olmayan boyutu” dedi.
Turan ayrıca, “Benim asıl gündeme taşımak istediğim, 7-8 ay önce gerçekleştirilmiş olan bu projenin ve proje karşılığında ödenen 100 bin ytl üzerindeki paraların heba edilmesidir. Bu heba edilme olayı şudur; Daha kısa süre önce hayata geçirilen bu 7 km uzunluğundaki projenin beton direk ve tellerinin sökülerek, TARIM REFORM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE yeni bir proje hazırlanarak 400 bin ytl karşılığında ihale edilerek elektrikli tel projesine geçilmesidir. Hani; garip gulebanın, öksüz ve yetimin haklarını koruyordunuz! Hani; bu tüyü bitmemişlerin haklarını heba edenlerden hesap soruyordunuz! Bu hesap sorma; siyasi yandaşların dışında kalanlar için mi geçerlidir? Ülkemiz ve milletimiz büyüklüğü tahmin edilemeyen ekonomik kriz içerisinde cayır cayır yanar iken! Milyonları bulan işsizler ordusu oluşur iken! Çiftçilerimiz yabancı finans kuruluşlarının kucağına itilerek, topraklarına el konulur iken! Memleket meteliğe kurşun atar iken! Sizdeki bu vurdumduymazlık niye? Heba edilen 100 binlerce YTL niye?” şeklinde konuştu.