Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan"ın himayesinde "İstanbul Türkiye İçin Okuyor" projesi hayata geçiyor. Öğretmenler, eğitim için sokağa çıkacak.

Sosyal sorumluluk projesi “İstanbul Türkiye İçin Okuyor” İstanbul"da 350 bine yakın vatandaşı okur yazar yapmaya hazırlanıyor. Bunun için 100 bin öğretmen kapı kapı dolaşıp, insanları okuma yazma kurslarına katılmaya ikna edecek. Öğretmenler, bu gönüllü çalışmalarının karşılığında erken terfi alacaklar. Tüm öğrencilerin de kişilerin tespitinde rol alacğı ve Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan"ın himayesinde düzenlenen projede hedef, 100 bin öğretmenin sahaya inerek, 100 vatandaşı okur yazar yapması. Engelleri dolayısıyla kurslara gidemeyenler varsa da, yine öğretmenler bu kişilere evlerinde birebir eğitim verilecek. Projenin tüm Türkiye"ye yayılması planlanıyor.

Gönüllü öğretmene erken terfi

Öğretmenlerinde bu projeye çok sıcak baktıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız “Bu projenin en önemli noktası, vatandaşı kursa gitmeye ikna etmekten geçiyor. Öğretmenlerimiz bu işe gönüllü. Biz de onları teşvik etmek amacıyla 5 vatandaşımızı ikna eden öğretmenimize 3 puan anlamına gelen takdir belgesi, 3 vatandaşımızı ikna edene de 1 puana denk gelen teşekkür belgesi vereceğiz. Müdür yardımcısı ya da müdür olmak gibi hedefleri olanların erken terfisi söz konusu olacak” dedi.