Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Rahvan Atları Binici ve Yetiştirici Spor Kulübü Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel yarışlara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin dört bir yanından kayıt yaptıran toplam 250 at katıldı. Tusan Otel yanındaki Adagöl'de gerçekleştirilen yarışlar baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, 4 yaşlı taylar, 3 yaşlı taylar, deste ve tozkoparan olmak üzere 8 kategoride düzenlendi. Türkiye Binicilik Federasyonu'nun organizesiyle yapılan yarışlara Ege'nin her yerinden Kuşadası'na
gelen binlerce kişi katıldı. Büyük ilgi gören yarışları izleyenler arasında turistlerin de bulunması dikkat çekti. Yarışların yapıldığı Adagöl'e gelen turistler, meraklı bakışlarla yarışları izledi.
Yarışları rahvan atçıların kıyafetleriyle izleyen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, bu yıl yapılan yarışlara Ege Bölgesi ve Akdeniz'den 250 atın katıldığı belirterek, gösterilen ilgiye teşekkür etti. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yarışları önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek devam ettireceklerini söyledi.