Bu maddeye göre; 10 yılı geçen belirsiz süreli Kira sözleşmelerinde mal sahibi kiracısı hakkında herhangi bir haklı neden ileri sürmeksizin 10 yıllık sürenin dolmasından 3 ay evvel göndereceği bir ihtarname ile tahliye hakkını elde etti.

01 Temmuz 2012 de yürürlüğe giren Borçlar Kanunuyukarıda belirtilen 10 yıllık sürenin sonunda tahliye ile ilgili maddesini 2 yıllık süre ile erteleyerek 01 Temmuz 2012'den önce 10 yılı biten kira sözleşmeleri için 01 Temmuz 2014'e erteleme hükmü getirdi.

Av.Ali Güvenç Kiraz konu ile şu açıklamaları yaptı: "Yarın itibariyle ülkemizde belki de ilk defa haklı sebep olmaksızın sırf süre nedeniyle tahliye davalarının artık açıldığını göreceğiz. Kiracılar açısından ciddi bir sıkıntı olarak görülse de uzun yıllar Yargıtay'ın vermiş olduğu içtihatlarla adeta kira sözleşmelerinin süresi olmaz prensibi yaratılarak mal sahiplerinin mağdur edilmesi de böylece önlenmiş olacaktır.

Dolayısıyla hukuk hayatımızda ve Kiracı Ev sahibi ilişkisinde yarın itibariyle tarihi bir dönemin başladığını artık kiracıların 10 yıldan fazla bir taşınmazda kiracı olarak kalmalarının (kira şerhi tapuda yoksa) çok zor olduğu bir dönemi yaşamaya başlayacağız."