Aydın’da önceki gün kanala düşerek kaybolan 9 yaşındaki Zübeyde Önkal, uzun süren aramaların ardından cesedine ulaşılırken, açıldığı günden bu yana 20’nin üstünde çocuğun sonu olan kanala halen bir çözüm bulunamadı.

Aydın'ın Ovaeymir Beldesi’nin içinden geçen DSİ'ye ait A1 kanalı, 9 yaşındaki Zübeyde Önkal'ı da yuttu. Son beş yıl içinde 24 can alan sulama kanalının son kurbanı olan Zübeyde Önkal, kanala düşürdüğü bebeğinin arkasından suya atladı ve bir gün sonra cesedi çıkarıldı. Kanalın içerisinden geçtiği Ovaeymir sakinleri, kanalın kenarının tel örgüyle çevrilmesini istediler.
Söke'nin Savuca Beldesi’nden annesi Nuriye Önkal ve babası Ali Can Önkal ile birlikte soğuk algınlığından dolayı Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne gelen Minik Zübeyde’nin hastanede tahlilleri istendi. Doktorun istediği tahlilleri yaptıran aile sonuçlarını bir gün sonra alacağını öğrenince Savuca'ya dönmeyerek merkeze yakın olduğu için Ovaeymir Beldesi’ndeki yakınlarının yanında geceyi geçirmek istediler. Ailesiyle birlikte Ovaeymir'deki akrabalarına gelen Zübeyde'nin burada arkadaşlarıyla oynamak üzere sulama kanalının yanına gitti. Oyuncak bebeğini kanala düşüren minik kız bebeğini almak isterken kanala düştü. Zübeyde'nin kanalda kaybolduğunu gören arkadaşları, durumu büyüklerine haber vermesiyle Aydın İtfaiyesi ve Sivil Savunma ekipleri yaklaşık 24 saat süren arama çalışmalarının ardından, zübeydenin düştüğü yerden yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta minik kızın cansız bedenini buldu.

KANALIN ETRAFI TEL ÖRGÜLERLE ÇEVRİLSİN
Arama çalışmaları sırasında ekiplerin yanından bir dakika bile ayrılmayan baba Ali Can Önkal, ekiplerle birlikte kanalın içinde çalışmaları yakından takip etti. Zübeyde’nin cesedinin bulunmasının ardından kanalın etrafına toplanan belde sakinleri kanalın etrafının kapatılmasını istediler. Daha önce kanalın etrafının kapatılması için avukat tutup dava açtıklarını belirten vatandaşlar, birçok kez imza toplayıp konuyu milletvekillerine varana kadar yetkililere ilettiklerini söylediler. Otoyolların bile etrafının tel örgülerle çevrildiğini dikkat çeken vatandaşlar, biran önce kanalın çevresinin tel örgülerle çevrilmesini istediklerini belirttiler.

20110414ay411500_01.jpg

20110414ay411500_04.jpg