Tam 10 yıl aradan sonra yağan kar, ünlü tatil merkezini beyaz bir gelinlik gibi örttü. Kara en çok çocuklar sevinip kar topu oynarken, karlı ve buzlu havaya alışkın olmayan Kuşadalı sürücüler trafikte zaman zaman zor anlar yaşadı.
Kuşadası tam 10 yıl aradan sonra kar ile uyandı. En son 2002 yılının şubat ayında kar yağan Kuşadası’na tam 10 yıl aradan sonra kar düştü. Sabaha karşı saat 04 sıralarında başlayan kar yağışı nedeniyle ünlü tatil merkezi beyaza büründü.
Kış şartlarına alışkın olmayan Kuşadalı araç sürücüleri trafikte zaman zaman zorlanırken, ilerlemekte güçlük çeken bir tırı ise iş makinası ile itmek zorunda kaldılar. Öte yandan kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Sabah okula giden çocuklar kar topu oynarken, büyükler de çocuklarıyla birlikte karın tadını çıkardı. Öğrenciler ve diğer vatandaşlar, özellikle arabaların üstünde biriken karları toplayarak oynadı.
Saat 10.00 sıralarında kesilen kar yağışı yerini hafif yağmura bırakınca, Kuşadası’nda evlerin çatılarını, yolları ve parkları kaplayan beyaz örtü kayboldu.