Şu anda 10 yaşında olan Nojud Ali'nin kendi hayatını anlattığı otobiyografisinin tüm dünya en çok satan kitaplar arasına girmesi bekleniyor. Küçük Nojud Ali kitabında ailesi tarafından zorla 28 yaşında bir adamla evlendirilme öyküsünü ve sonrasında ise bir avukat yardımıyla verdiği boşanma mücadelesini anlatıyor. Kitabın yayın haklarını alan İngiliz yayınevi, Nojud Ali'nin hikayesinin tüm dünyada en çok satanlar listesinde yer alacağını umuyor.

8 YAŞINDA BOŞANDI

Nojud Ali henüz 8 yaşında ama başından bir evlilik ve boşanma geçmişti. Nojud Ali, boşandıktan sonra kendisiyle aynı durumda olan küçük kız çocuklarıyla boşanma partisi pastası kesmişti.

Şeriatla yönetilen Yemen, çocuk gelinleri ile meşhur. Nojud Ali ise belki de en şanslı çocuk gelinlerden biri. Çünkü o, ailesi tarafından zorla evlendirildikten sonra, başına gelenlerden etkilenen bir avukatın amansız mücadelesi sonucu, boşanabildi ve yeniden çocukluğuna dönmeyi başarmıştı. Ülkede evlenme yaşı 15. Ancak ailesinin rızası alındığında bu yaşın altındaki küçük kızlar evlendirilebiliyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

SÜPER İKRAMİYEYİ 2 KİŞİ PAYLAŞTI
Almanya'da 35 milyon euroya kadar yükselen en büyük ikramiyeyi Cumartesi günkü çekilişte iki kişinin paylaştığı bildirildi. Stuttgart kentindeki loto kuruluşundan yapılan açıklamada, en büyük ikramiyeyi Bavyera ve Aşağı Saksonya eyaletlerinden iki kişinin paylaştığı belirtildi.

ZORUNLU EVLİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK
Endonezya'da boşanmaların sayısını azaltmak için zorunlu evlilik eğitimi verilecek. Diyanet İşleri sözcüsü Nasıruddin Umar, bir gün süren eğitimin zorunlu olduğunu, katılım belgesi olmayan çiftlerin resmen evlenemeyeceğini belirtti. Umar, son yıllarda artan boşanma oranının evlilikte hak ve saygı konusundaki bilgisizlikle bağlantılı olduğunu gördüklerini söyledi.

ERKEKLERİN EN SEVMEDİĞİ İŞLER
Avrupalı erkeklerin çoğunun ev işi yapmaktan hoşlanmadığı bildirildi. Ipsos araştırma merkezinin, temizlik malzemeleri şirketi Mapa Spontex için İspanya, Fransa, İtalya ve İngiltere'de yaptığı kamuoyu yoklaması, Avrupalı erkeklerin çoğunun ev işlerini yapmak istemediğini hatta bundan kaçtıklarını gösterdi. Araştırmaya göre, erkeklerin en sevmediği ev işi ütü yapmak. Avrupalı erkeklerin yüzde 73'ü ütü yapmaktan hoşlanmıyor veya ütü yapmayı reddediyor.

UÇAKTA SITMA PANİĞİ
Ünlü havayolu şirketinin uçağında bir hostes sıtmadan öldü; ikisinin durumu ise ağır. İngiliz Havayoları'nın (British Airlines- BA) Heathrow-Gana seferini yapan yolcu uçağında görevli bir kabin memuru sıtmadan öldü, ikisinin de durumunun ağır olduğu bildirildi.

Hürriyet