Aydın'da Mayıs ayında, terör örgütü PKK'nın yönlendirmesiyle, sözde ''kent meclisi'' oluşumuna giderek, ilde yasa dışı çeşitli faaliyetler yürüttükleri, gençleri ve çocukları sokak eylemlerinde kullandıkları ileri sürülen gruba yönelik düzenlenen operasyon kapsamında yakalanan ve haklarında dava açılan 29 sanıklı dava kapsamında hakim önüne çıkan tutuklu 22 sanıktan 10'u serbest bırakıldı.
İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıkların ifade vermelerinin ardından avukatları savunma yaptı.
Sanık avukatları, davaya konu ihbar mektubunu yazan kişinin bulunamadığını belirterek, bu mektup ve yasadışı düzenlendiği iddia edilen toplantı CD'sinin ''yasak delil'' sayılması gerektiğini söylediler.
Avukatlar, müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.
Mahkeme, mevcut delil durumuna göre sanıklardan Hüseyin Dinler, Sıtkı Aydoğdu, Cengiz Kara, Hayrettin Öner, Memet Durmuş, Necat Kaya, Selami Demir, Süleyman Demir, Yasin Şen ve Halil Turhan'ın tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

-NOTLAR-

Duruşmayı izlemeye gelen BDP Siirt milletvekili Osman Özçelik, sanıkları Kürtçe selamladı.
Duruşma salonunda ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye çevresine araç park edilmesine duruşma bitinceye kadar izin verilmedi.
Mahkeme Başkanı Ali Ömercioğlu, duruşmanın ''iyi sürdüğünü'' söyleyen sanık avukatlarına, 4 ayrı ilaç içerek duruşmayı takip ettiğini ayrıca babasının da yoğun bakımda bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine avukatlar, Ömercioğlu'na ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundular.
Bazı sanıkların savunmalarından önce duruşmayı izlemeye gelen milletvekili Özçelik ve BDP yöneticilerini selamlamak istemeleri üzerine mahkeme başkanı, sanıkları bu konuyu tekrarlamamaları konusunda uyardı.
Kalabalıktan dolayı bazı sanık yakınları salona giremedi. Avukatların uyarısıyla, salondan ayrılanların yerine sanıkların birinci derece yakınları alınarak, duruşmayı izlemelerine olanak sağlandı.
Bu arada sanıklardan Orhan Çiçek, salonda dinleyiciler arasında Aydın Emniyeti'nden tanıdığı üç polisin sivil olarak yer aldığını belirterek, bu kişilerin dışarı çıkarılmasını istedi. Mahkeme başkanı, ''Aydın Emniyeti'nde görevli kimse var mı?'' diye sordu, cevap veren olmayınca duruşmaya devam edildi.
Bugün 11.30 civarında başlayan duruşma, sona erdi.