1,5 yıl önce anne olan, ekranların Defne Joy Foster, Parents dergisine konuştu: “Aslında normal doğum yapmayı planlıyordum fakat doğum sırasında Can"ın boynuna dört kez kordon dolandı. 10 saat normal doğum için bekledikten sonra sezaryene karar verdik.” dedi.

Can Kılıç,16 aylık... Nasıl geçti bu 16 ay?

- İlk üç ay çok zordu. Bebekli yaşama alışmak ve kendi hayatınla bebeğin hayatını birleştirmek zaman alıyor çünkü... Bazen Can Kılıç"a bakıp “Evin içinde yürüyen bu cüce de kim? Allah"ım bunu ben mi doğurdum, ne ara hamileydim, ne zaman doğurdum” diyorum. Gerçek hayattaki aşk nasıl filmlerdeki gibi değilse, annelik de uzaktan gözüktüğü gibi değil.

Hamilelik nasıldı?

- İlk üç ay tansiyonum çok düştü, sabah kalkarken çok zorlanıyordum. Sekizinci aydan sonra da sürekli kustum. Hamilelik denilen olay bir paket program. Bunun içinde mide bulantısı da var, kusmak da, aş ermek de...

NORMAL DOĞUM İÇİN 10 SAAT BEKLEDİM

Bebeğin ten renginin nasıl olmasını arzu ediyordunuz?

- Biz daha koyu bir ten rengine sahip olsun istiyorduk fakat o kadar akça pakça doğdu ki Can, hayal kırıklığına uğradık. Ama yapacak bir şey yok, tek derdimiz bu olsun.

Doğum nasıl geçti?

- Normal doğum yapmayı planlıyordum fakat doğum sırasında Can"ın boynuna dört kez kordon dolandı. 10 saat normal doğum için bekledikten sonra sezaryene karar verdik. Bir 10 saat daha beklesem hiç doğuramayacakmışım, çünkü Can içimdeyken kakasını yapmış, bu da tehlikeliymiş.

Hâlâ emziriyor musunuz?

- Evet, mümkün olsa 18 yaşına kadar emzirmeye devam ederim!

Loğusalık sendromu yaşadınız mı peki?

- Normalde güçlü bir yapım vardır. Fakat loğusalık döneminde kendimi tamamen bırakmıştım. Ve bunu ancak kendimi toparladıktan sonra fark edebildim.

Hamileyken hiç çalışmadınız değil mi?

- Hayır, fakat bu bilinçli olarak verdiğim bir karar değildi. Normalde hoplayan zıplayan bir imajım olduğu için, hamile kaldığımda kimse bana “Gel bir hamile programı sun” demedi. O yüzden hamilelik döneminde çalışmadım. Hatta bir daha hiç işim olmayacakmış gibi gelmeye başlamıştı.

ÇAPKIN BAKIŞLARINI BABASINDAN ALMIŞ

Oğlunuzun da sizin gibi hareketli olmasını ister misiniz?

- Oğlum biraz bana benziyor galiba. Ama benden daha fena olacak çünkü bir şeye ulaşmaya çalışırken kafasında 30 tane plan yapıp, farklı yollar deniyor. Bakışları babasına benziyor, kaşlarını çatıp çapkın çapkın bakıyor.

Babayla araları nasıl?

- Ben nasıl anneliğe alışmaya çalışıyorsam, eşim de babalığa alışmaya çalışıyor.