Şemdinli'de düğün alayını kalkan yapıp polise ve askere saldıran grubun 130 kişi olduğu ortaya çıktı. Olay sonrası yeri belirlenen gruba "Riskli bölge, zayiat olur" denilerek operasyon yapılamadı.
 
PKK'lı teröristler 11 Eylül gecesi saat 22.00 sıralarında Şemdinli Belediye Başkanlığı bahçesinde yapılan düğün kalabalığından içinden ve ilçenin muhtelif yerlerinden İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Dağ Komando Taburu ile personel lojmanlarına eş zamanlı roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti. Olayda 1 uzman çavuş ile 1 polis memuru şehit olmuş, 3 vatandaşta ölmüştü. Saldırıda 4 asker ile 10 vatandaş da yaralanmıştı.
 
YERLERİ BELİRLENDİ
 
Olay sonrası istihbarat birimleri gruba yönelik çalışma başlattı. Dört koldan RPG-7 roketatar ve Bixi makinalı tüfeklerle saldıran terörist grubun 130 kişiden oluştuğu belirlendi. Olay gecesi ilçede 30 ayrı terörist telsizinden konuşma yapıldığı saptandı. Terörist grubun Şemdinli ilçesine iki kilometre mesafede bulunan Altınsu köyü kırsalında olduğu saptandı. Komutanlığa ilçeye iki kilometre mesafede saklanan terörist grubun yeri nokta olarak iletilerek, "Bizim özel harekat timleri ile sizin birlikler kampa ortak operasyon yapsın" teklifinde bulundu. Tugay komutanlığının "Operasyon riskli olur, zayiat veririz" diyerek havadan ve karadan harekat yapılmasına izin vermediği öne sürüldü. Bu karar üzerine Özel Harekat Şubesi timleri de operasyona çıkamadı. Terörist grubun ilçeyi ele geçirmesine 10 özel harekatçı polis engel oldu. Öte yandan saldırıda 7 teröristin öldüğü anlaşıldı. İki teröristin cesedi ilçe merkezinden kaçırılamadı. Öldürülen diğer 5 teröristin cesedi ile yaralı teröristler Altınsu köyündeki kampa götürüldü. 5 teröristin araziye gömüldüğü tahmin ediliyor. Yaralı teröristlerin ise Kuzey Irak'a götürüldüğü saptadı.
 
KAN GÖLÜNE DÖNDÜ
 
Saldırıdan sonra polis ekipleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan teröristlerin Bixi makinalı tüfeği yerleştirdiği bir kuruyemiş dükkanının çatısında inceleme yaptı. Çatıda ölen ve yaralanan teröristlere ait çok sayıda kan izine rastlandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü koruyan özel timcilerin roketatar ve makinalı tüfek yerleştirilen çatıdan yapılan atışları püskürttüğü anlaşıldı. Örgütün "üs" yaptığı çatıda zayiat verdiği belirlendi.