Alan Dzagoev... Henüz 19 yaşındaki genç yıldız Rus ekibinin orta sahasını bir orkestra şefi gibi yönetti, attığı golle sahanın yıldızı oldu.

Arthur Zico yönetiminde çöküş yaşayan, yeni hocası Juande Ramos"la kabuk değiştiren CSKA Moskova, Beşiktaş"ı 2-1 devirirken Rus ekibinden bir futbolcu hemen dikkat çekiyordu: Alan Dzagoev... CSKA"nın 10 numaralı formasını taşıyan Dzagoev, Kara Kartal"ı yıkan isim oldu. Transfer dönemi boyunca hem yetenekli, hem de çalışkan bir orta saha oyuncusu arayan Beşiktaş"ın karşısına Dzagoev"in çıkması dikkatlerden kaçmadı. Maçın daha
7. dakikasında şık bir aşırtma vuruşla Rüştü"yü mağlup eden 19 yaşındaki genç futbolcu, takımının galibiyetinde de başrolü oynadı. 90 dakika sahada kalan ve tam 13 kilometre koşan Dzagoev, yaptığı 28 pasta 14 isabet kaydetti.

Bonservisi 1 milyon Euro

Rus futbolunun yeni yıldızı olarak gösterilen 19 yaşındaki yıldız oyuncu, iki sezon önce Kryla Sovetov"dan 1 milyon Euro karşılığında CSKA"ya transfer edilmişti. Aynı zamanda ağabeyi Gela da futbolcu olan Alan Dzagoev, Rusya"da geçen sezonun en iyi genç oyuncusu seçilmişti.

CSKA"nın 10 numarası sahada döktürürken, Beşiktaş"ın 8 milyon Euro"luk transferi Tabata kulübede bir battaniyenin altında zorlu 90 dakikayı izledi.

Beşiktaş"ın olay yaratan 10.5 numara transferi, teknik direktör Mustafa Denizli"nin isteği ve Başkan Yıldırım Demirören"in çabalarıyla son gün gerçekleşmiş, Kartal tam 8 milyon Euro"ya Gaziantepspor"dan Tabata"yı almıştı. 5 milyon Euro"luk Delgado"nun sözleşmesini askıya alan Siyah-Beyazlılar"da büyük umutlarla alınan Rodrigo Tabata ise Galatasaray, Manchester United ve Kayserispor maçlarında bir türlü beklenen performansı sergileyememiş ve kendi seyircisi tarafından ıslıklanmıştı. Teknik direktör Mustafa Denizli, Beşiktaşlılar"ın “kurtuluş maçı” gözüyle baktığı CSKA karşılaşmasında Tabata"yı ilk 11 dışında bıraktı ve Brezilyalı futbolcu 90 dakikayı kulübede takip etti.

Ağzını bıçak açmadı

Moskova"nın soğuk havası altında maçı battaniyenin altında takip eden Tabata, yenilgi sonrasında ise yorum yapmaktan kaçındı. Brezilyalı"nın yanı sıra bir diğer yeni transfer Michael Fink de yedekler arasındaydı./fanatik