Zaten yaralıydı Aslan. Bir dolu eksiği vardı. Gençlerbirliği maçı öncesi iki fire daha verdi. Cezalı kaptan Ayhan. Daha da önemlisi üçlü sac ayağından biri, Kewell da yoktu. Bu yüzden olsa gerek Skibbe, epeydir kenarda unuttuğu Nonda"yı hatırladı. Nonda, forvete yaklaşınca Baros rahatladı. Nonda da tehdit unsuru haline geldi, güzel işler yaptı.
Barış hem defansın hem orta sahanın sağında görev yaptı. Bu yüzden Galatasaray savunmada üçlü, dörtlü oynarken, orta sahayı da beşleyebildi. İlk on beş dakikada hücumda hovarda davranmaları kafalarda soru işareti bıraktı belki. Bir de Gençlerbirliği"nin golü gelince sıkıntı yaşanır sananlar fena halde yanıldı.
Savunmada ne yaparsa yapsın. Orta sahası nasıl oynarsa oynasın. Bu takımın hücum silahları müthiş. Gerektiğinde öyle hızlı çıkıyor, öyle çabuk gole gidiyor ve rakip defansın üstüne balyoz gibi iniyorlar ki. Herkes biliyor bunu. Ama önleme gelince şaşırıp kalıyor. Belki de onları uyandıran Burhan"ın golü oldu. İki dakika geçmeden cevabı yapıştırdılar. Geçen haftanın üç asistli yıldızı Lincoln yine başroldeydi. Önce Baros asist yaptı, o beraberliği sağladı. Ardından Lincoln verdi, Baros attı. Nonda"nın servisinde Arda golleri üçledi.
3. dakikada Baros ceza alanına girdi, ancak Kerem"i geçmeyi başaramayınca takımın bir golden etti. 4. dakikada Kahe"nin şutunda kaleci De Sanctis topa iki hamlede sahip olabildi. 12. dakikada Baros ceza alanına girdi, kaleci Recep"in müdahalesiyle yere düştü. Hakem Özkahya oyunu devam ettirdi. 16. dakikada Engin"in ara pasında topla buluşan Burhan"ın yakından vuruşunda top üstten dışarı gitti.
26. dakikada Hakan Aslantaş sağdan ortaladı, Meira"nın uzaklaştırmak istediği top Burhan"ın önüne düştü. Burhan yakından vurdu: 1-0.
28. dakikada Baros"un ara pasıyla hareketlenen Lincoln, beklemeden vuruşunu yaptı topu Recep"in sağından ağlara yolladı: 1-1. 38. dakikada Mehmet Topal"ın pasıyla hareketlenen Lincoln, sağdan son çizgiye indi, topu yerden yuvarladı, Baros gelişine vurdu: 1- 2
42. dakikada Nonda"nın defans arkasına yolladığı topu alan Arda, yerden vurdu, farkı ikiye çıkardı: 1-3.
55. dakikada Lincoln sağdan serbest vuruş kullandı. Sert giden topu kaleci Recep son anda uzaklaştı. 56. dakikada Lincoln korner atışı kullandı, Barış kafayı vurdu, Recep bu kez topu çizgiden çıkardı. 76. dakikada Troisi kale sahasından sert vurdu top kale yerine dışarı gitti. 88. dakikada Burhan ortaladı, Kemal kafayı vurdu De Sanctis güzel bir kurtarışla gole izin vermedi.

Lincoln tutulmuyor
Galatasaray"ın Brezilyalı oyuncusu Cassio Lincoln, Ankaragücü ile oynanan maçta yaptığı 3 asist ile ligin bu alanda en başarılısı olmuştu. Bu hafta da Gençlerbirliği karşısında 1 gol atan, 1 asist yapan Lincoln, Süper Lig"de asist sayısını 10"a çıkardı. Cassio Lincoln geçen sezon oynadığı 19 maçta 5 gol, 3 asiste ulaşırken, bu sezon daha 15. haftada 7 gol, 10 asist yaptı.