Çorum'da 13 yaşındaki F.Ş.'ye tecevüz edip fuhuşa zorladığı iddia edilen Erol A. ile 9 kişi dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Geçen ocak ayında polise başvuran 13 yaşındaki F.Ş., Erol A.'nın kendisine tecavüz edip fuhuşa zorladığını iddia etti. Bu iddia üzerine polis Erol A. ile birlikte F.Ş. ile ilişkiye girdikleri ileri sürülen 9 kişiyi gözaltına aldı.

Sorgularından sonra adliyeye sevk edilen bu kişilerden Erol A., Yusuf Ş. (49), Çetin K. (41), Halim Y. (54), Kenan Ş. (32), Fatih Ç. (31), Halil T. (41), Erdal Ç. (48) ve Faruk K. (48), tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Vahdet A. (21) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TECAVÜZ ETMEDİM YARDIM ETTİM

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde `Küçük yaştaki kız çocuklarına cinsel tacizde bulunmak' ve `Zorla fuhuşa teşvik' suçlarından haklarında 15 ila 75 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan sanıklar bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Erol A., şikayetçi F.Ş.'nin arkadaşının kızı olduğunu söyleyerek tecavüz suçlamasını kabul etmedi. Erol A. savunmasında, "Evlerine gittiğim ve para verdiğim doğrudur. Evde kumbarası vardı. Cebimdeki bozuk paraları da kumbarasına atardım. Ben kimseye tecavüz edip fuhuşa zorlamadım. F.Ş. benim arkadaşımın kızı. Ben hep ona sahip çıkıp kol kanat oldum. Benim kültürümde emanete ihanet olmaz" dedi.

BANA İFTİRA ATIYOR

Sanıklardan Yusuf Ş. de baldızı olan F.Ş.'nin suçlamasını kabul etmedi. Yusuf Ş. ifadesinde, "F.Ş.'nin ablası benim eşimdir. F.Ş. bizde kalırdı. Okusun diye ona herşeyi aldım. Ben 23 yıl mahalle bekçiliği yaptım. Nasıl olur da bu suçları işleyebilirim. Bana iftira atıyor" diye konuştu

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederken, duruşmaya gelmeyen F.Ş.'nin babası Selim Ş., hazır bulunup tanıklık yaptı. Selim Ş., kızının olayın ardından yerleştiği yurttan kaçtığını ve nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi

Milliyet