Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Ekinli köyünde baba ikinci evliliğini yapıp evden ayrılınca özürlü anne Ayhan Çelik ve 10 çocuğu ortada kaldı. Köyde bir harabeye yerleşen aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

15 yıldan bu yana bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle yerde olduğunu ifade eden anne Ayhan Çelik, zaman zaman gelen yardımlarla geçinmeye çalıştıklarını söyledi. Köyde harabe bir kerpiç eve giren aile geceleri ise haşerattan dolayı evin içinde yatamıyor. Dışarıda yatan ailenin tek isteği ise başlarını sokabilecekleri bir ev.

Anne Ayhan Çelik, "15 yıldır ben yerdeyim. 10 çocuğum var. Kocam beni bıraktı gitti, evlendi. Bana kimse bakmıyor. Evimin hali perişan görüyorsunuz. Ev istiyorum. Allah'ın izni ile yardım edin.” şeklinde konuştu.

5. sınıfa giden Hediye Çelik ise okul ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. Çelik, "Bize yardım edecek kimse yok. Babam evlenmiş. Maddi durumu yok. Hiç kimse bize bakmıyor. Okula gidiyorum derslerimi yapıyorum. Harçlığım yok. Defterlerimi kalemlerimi borca alıyorum. Abim çalıştığında alıyor bazen.” şeklinde konuştu.