Dünyaca ünlü aktris ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie dün Suriye’den kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilerin Hatay’daki kamplarını ziyaret etti. Altı çocuk annesi 36 yaşındaki Jolie Malta’dan havalanan özel jetle saat 15.30’da Hatay Havalimanı’na iniş yaptı.
 
Oyuncak getirdi
Burada yetkililer tarafından karşılanan Jolie’nin uçağından çok sayıda oyuncak poşeti indirilerek minibüslere yüklendi, bu sırada gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. Jolie’nin Türkiye’ye ayak basmasıyla beraber havaalanı kadar Hatay sokaklarında da bir hareketlilik yaşandı. 
 
Arapça selam verdi
Ünlü yıldız içerisinde “Hoşgeldin İyilik Meleği” yazan pankartın asılı olduğu kampa siyah camlı bir minibüsle giriş yaptı. Daha sonra çadırları ziyaret eden Jolie, sığınmacıları Arapça “Marhaba” diyerek selamladı. Kampta en çok çocuklarla ilgilenen Jolie’ye çocuklar da meyve ikram etti. Jolie’nin ziyareti nedeniyle Hatay’a gelen 400 gazeteci kampa alınmazken, sadece yıldızın özel fotoğrafçısının çekim yapacağı belirtildi.
 
Künefeyi reddetti
Diğer yandan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ünlü oyuncuya kentin tarihi ve turistik bölgelerini ziyaret önerisinde bulunduklarını, kentin dünyaya yayılan yöresel peynirli künefe tatlısını ikram etmeyi arzu ettiklerini bildirdiklerini ancak Jolie’nin hiç birini kabul etmediğini söyledi.
 
 
Hataylılar Angelina Jolie’yi yollarda bekledi. Kalabalıkta erkeklerin çoğunlukta olması dikkat çekti.
 
Kampta açlık grevi başladı
 
Fransız haber ajansı AFP Hatay’daki Suriyeli mültecilerin bir kısmının Türk yetkililerin uyguladığı kısıtlamaları protesto etmek için açlık grevine başladıklarını yazdı. Ayrıca ajansa konuşan ve adını açıklamak istemeyen bir kaynak mültecilerin “ziyaretçileri az olduğu, Şam’a karşı protesto düzenlemelerine izin verilmediği ve dışarı ile iletişim kuramadıkları için” şikayetçi olduklarını söyledi. Aynı kaynak, Türk yetkililerin mültecilere şiddet uyguladığını iddia etti.