DİYARBAKIR'da 2 yıl önce 12 yaşındaki M.K.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla 20 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan A.T., 10 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Kent merkezinde ticaretle uğraşan 40 yaşındaki A.T., iddiaya göre ilköğretim okulu öğrencisi M.K.'ya defalarca tecavüz etti. Olayı öğrenen M.K.'nın ailesinin şikayeti üzerine A.T. tutuklanarak hakkında Diyarbakır 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün 14 yaşında olan ve gücenlik gerekçesiyle ailesi Diyarbakır'dan göç eden M.K. ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Bir şeyler içtikten sonra beni evime bırakabileceğini söyledi. Arabasına bindim, arabayı hızla sürdü ve kapıları kilitledi. Mezarlıkları geçtikten sonra boş bir arazide durdu. Arabadan çıkıp yanıma arka koltuğa geldi. Olayın ardından cep telefonumu alarak bir daha vermedi. Arabasıyla beni evimin yakınlarında indirdi evime gittim. Kimseye bir şey anlatmadım. Ertesi gün öğlen saatlerinde annemin telefonunu aradı, benimle görüşmek istediğini söyleyince annem kızdı ve `Bir daha ararsan seni savcılığa veririm' dedi. İkinci aramasında ben açtım telefonu. Beni çağırdı ve ben gelmeyeceğimi söyleyince `Seni CD'ye çektim, telefonun da bende' deyince korktuğum için gittim. Beni ıssız bir araziye götürdü. Bana bir kez daha tecavüz etti. Ondan sonraki günlerde beni arayarak çağırıyor, boş arazilere götürüyor ve tecavüz ediyordu. Bir defasında beni yine çağırdı. Bu kez yanındaki kişi tecavüz etti."

KEFALETLE SERBEST

Küçük yaştaki kıza tecavüz ve alıkoymak suçundan hakkında 20 yıl hapis istemiyle yargılanan A.T. son duruşmada 10 bin lira kefaletle, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Duruşmada M.K.'nın gönüllü avukatlığını yapan Diyarbakır Barosu avukatları karara tepki gösterdi. Sanık A.T'nin yakınları bir süre önce de duruşmalarda küçük kızı gönüllü olarak savunan Avukat Neşe Öztürk'e duruşma çıkışında saldırıda bulunmuş, Öztürk'ün şikayeti üzerine bu kişiler hakkında Sulh Ceza mahkemesinde dava açılmıştı.