2020’DE 81 İLDE KURULACAK

TBMM’de görüşülen ilk yargı paketinde adli görüşme odaları yer alıyor. Bakanlığın TBMM’deki değişiklik önerisinin yasalaşmasıyla adli görüşme odaları yasal altyapıya kavuşacak ve 2020 yılı sonuna kadar Türkiye çapında hayata geçirilecek. Yargı paketinde aile ve çocuk mahkemelerindeki uzmanların, mahkeme bünyesinden, adliyelerde kurulacak müdürlükler bünyesine alınması da eklendi.

Düzenlemelerle suç mağdurlarının hakları güçlendirilecek, kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında mağdurun yargılama sırasında örselenmesinin önüne geçilecek. Adalet Bakanlığı, AGO’ların bulunmadığı 25 il için kapsamlı bir çalışma yaptı.

Bakanlık verilerine göre, Nisan 2019’da pilot 7 il adliyesinde kurulan adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerinde 6 ayda 6 bin 703 dosya kaydı oluşturuldu. 519 kişi de adli süreç, sahip oldukları haklar ve yükümlülükleri ile sunulan hizmetler konusunda bilgilendirildi.

İstanbul Anadolu, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun, Malatya ve Rize’de Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri var.