Değerlendirme toplantısında, kendisini değerlendirip karne veren iktidar partisi mensuplarına da cevap veren Başkan Çerçioğlu, seçimlerde sınıfta kalanların kendisine karne veremeyeceğini, ve halkın seçimlerde kendinse 5 yıldızlı karne verdiğini söyledi.
Başkan Çeçrioğlu, Aytepe Mesire Alanında Belediye Başkan Yardımcıları Kamil Kaya, Uğur Alkanlı ve birim müdürleriyle düzenlediği basın toplantısında 29 Mart 2009 yılından buyana geçen zamanı değerlendirdi.
Basın toplantısında öncelikle dün kendisi değerlendirerek karne veren AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay"a cevap vererek başlayan Özlem Çerçioğlu, kendisine karne verenlerin zamanında Aydın"a ne kazandırdıklarını sordu. 2004-2007 yılları arasında Aydın Belediye Başkanlığının AK Parti"nin elinde olduğunu hatırlatan Çerçioğlu, “Biz 29 mart 2009"da karnemizi aldık. Yenilgiyle seçimden çıkmış bir partiden karne almayız. 2014"te tekrar halk bizim karnemizi verir. Karnemiz geçer olursa bu görevi devam ederiz. Eğer halk bizim karnemizi geçer not vermezse geldiğimiz gibi gitmesini biliriz. Halkımızı bu konuda çok teşekkür ediyorum. 29 Martta bana beş yıldızlı karne verdi. Aydın halkına daha fazla hizmet etmek için milletvekilliğini bırakıp, belediye başkanlığına soyundum. Milletvekilliğini nasıl bıraktıysam yeri ve zamanı geldiğinde belediye başkanlığını da bırakacağım. Hiç birimiz bu dünyada olduğu gibi bu makamlarda da kalıcı değiliz. Bize karne verenler 2004 yılından 2007 yılına kadar neredelerdi. Önce sınıfı geçsinler. Sonra bana karne versinler. Ama vatandaş sandıkta karne veriyor” dedi.
“GELİR VE GİDERLER BİRBİRİNİ DENGELEDİ”
Aydın Belediyesini çok yüklü bir borçla devralan Özlem Çerçioğlu ve ekibi adına belediyenin ekonomik durumu hakanda gazetecilere bilgi veren Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, “Geçen zaman diliminde belediyenin ekonomisine sahip olduk. Şuanda gelir ve giderler birbirini dengeledi. Ekonomik olarak ne çok iyi durumdayız, nede çok kötü durumdayız. Ödemelerimiz bir programa bağlandı ve zamanında ödemelerimizi yapıyoruz. Şuan için her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. 15 Milyon TL Maliyeye, 40 Milyon TL"de SSK"ya borcumuz bulunuyor. Bir yılda 100 milyon TL borcun yüzde 25"lik kısmını ödedik. Diğer yandan göreve geldiğimizde hukuki davalı olduğumuz borçlarımızla ilgili sorunlar çözüldü. Ve faiz borçlarında kişi ve kuruluşlarla görüşüp sildirdik. Bütün bunların yanı sıra bugüne kadar ceza evlerinden hiç su parası tahsil edilmemiş. Biz Cezaevinden 1.3 Milyon TL tahsilat yaptık” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETTEN YARDIM TALEBİMİZ YOK”
Birçok belediyenin aksine merkezi hükümetten hiçbir beklentilerinin olmadığını ifade eden Başkan Özlem Çerçioğlu, “Biz kendi yağımızla kavrulmayı seçiyoruz. Belediyenin gelirlerini ve giderlerini düzgün kullandığımızda bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum. Bu doğrultuda merkezi hükümetten de bir yardım talebimiz yok. Şuanda çevre bulvarı yapma çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların tamamını kendi imkanlarımızla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜFE YIKIMLARI SÜRECEK
Bir yıllık süreç içerisinde bazı istenmeyen olayların da yaşandığını dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Bir yıllık süreç içerisinde büfelerin yıkımında yaşanan tatsız olaylar nedeniyle üzüntü yaşadım. Fakat yıkılmadık ve sonuca ulaştık.Belediye başkanlığı zor değil, fakat çok büyük sorumluluğu var. Bir yıl içerisinde Aydın"da hiç büfe açılmasına izin vermedik. Önümüzdeki günlerde süreleri dolan Adnan Menderes Bulvarı Üzerindeki büfeleri de kaldıracağız” diyerek büfe yıkımlarını sürdüreceklerini açıkladı..
8 YILDIR HİÇ KADIN RAKİBİM OLMADI
Aydın"a daha iyi hizmet etmek için geçmişte yapılan işleri eleştirmek yerine onun üzerine artı şeyler katmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Çerçioğlu, önceki dönemde İlhami Ortekin ve Hüseyin Aksu arasında yaşanların Aydın"a zarar verdiğini belirterek, “Biz Belediye yönetimi olarak geçmişte yaşananları, yada yapılanları bakmıyoruz. Geçmişi bakmak bizi yavaşlatır. Bugüne kadar Aydın"a yapılan hizmetlerden dolayı önceki yönetimlerden Allah razı olsun. Bu geçmiş çekişmesi önceki dönem Aydın"a zarar verdi” dedi.
Aydın"da kadınlara yönelik daha fazla proje ürettiği hatırlatılan Özlem Çerçioğlu, “8 yıldır siyasetin içindeyim. Bu süre zarfında hiç kadın rakibim olmadı. Aksine çok sayıda erkek rakibim oldu. O nedenle kadınların aktif siyasette erkekler oranın da yer aldığı zamana kadar kadınlara yönelik pozitif bir ayrımcılık içerisinde olacağım” dedi.

2014 KADAR Kİ YOL ÇİZGİSİ BELLİ
Aydın"a 2014 yılına kadar neler kazandırılacağı sorulan Başkan Çerçioğlu, “2014 yılına kadar öncelikli hedeflerimiz; Aydın"a yeni bir otogar kazandırmak, yarım halde yıllardır bekleyen belediye sarayı inşaatını tamamlamak, yeni bir meydan düzenlemesi yapmak ve süremiz yeterse Işıklı Doğal Yaşam Parkını oluşturmak. Bu sıralamayı belediye meclis üyelerimizle birlikte yaptık. Aydın"ın öncelikli ihtiyaçlarını bu şekilde belirledik. Meclisten otogar ve belediye sarayı için yetki aldık. Otogar için ihale çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede ihaleyi çıkıp, yeni otogarı bir yıl içerisinde Aydın"a kazandırmayı düşünüyoruz. Tabi bir yıl içerisinde bir de çevre bulvarını hizmete açarak Aydın"ın trafik sorununu çözmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. -iha