Daha önce 2. Grup Kooperatifler arasında yer aldığı için esnaflara 75 bin TL’ye kadar kredi verilebilirken; üst grupta kullandırılabilen kredi miktarı 100 bin TL’ye ulaştı.
2000 yılında kurulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren 930 kooperatif arasında en genç kooperatifler arasında yer alan Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, yürütülen projeler sayesinde en başarılı ilk 134 kooperatif arasında yerini aldı. Daha önce 2. Grup Kooperatifler arasında olduğu için üyelerine 75 bin TL üst limitli kredi kullandırabilen Kooperatif, bir üst sınıfa yükselince kullandırılabilen kredi miktarı 100 bin TL’ye ulaştı.
Genç bir kooperatif olarak çok kısa bir zamanda bu başarıyı yakalamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Aydın Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler Odası ve S.S. Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, “Tabii ki bu başarı Aydın esnafının duyarlılığı. 3 milyon 500 bin TL plasmandan 5 milyon 250 bin TL plasmana yükselmemizde bizlere desteklerini esirgemeyen Halkbankası Aydın Şube Müdürü Sayın Şerafettin Güleşgen, Yönetmen Yardımcısı Sayın Zekiye Yüksel ve bir ekip çalışmasının eseridir. Merkez Birliğimizin yapmış olduğu bu sıralama bir takım kıstaslarla yapılmaktadır. Örneğin; kullandırılan kredi miktarı, kredilerin geri dönüşümleri, takip oranları ve buna benzer birçok kriterlere bakılmaktadır. Buradaki başarı hiç de küçümsenmeyecek bir başarıdır. 
Kooperatifimizin elde etmiş olduğu bu başarı beraberinde birçok imkanı da getirmektedir. Aydın’daki küçük esnafımızın finansman ihtiyacını karşılamada plasman sıkıntısı çekmeyecek ve onlara 100 bin TL’ye kadar finansman desteği yapabileceğiz. Bu rakamlar günümüz şartlarında ve küçük esnafımız için hiç de küçümsenmeyecek rakamlardır. Bu sayede ülke ekonomisine de gerek istihdam gerekse üretim anlamında fayda sağlayabilmenin de mutlu gururunu duymaktayız” dedi.
Kooperatif olarak her zaman esnafın yanında olduklarını kaydeden Özmeriç, “Esnafımızın bu hassasiyeti devam ettiği sürece, bizler her konuda onlara daha fazla yardımcı olabilmek için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumu bir defa daha söylemek isteriz. Esnaf Kefalet Kooperatifleri küçük esnafımıza destek olmaya devam edecektir. Bizler de Aydın Şoförler Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak sizlerle el ele, omuz omuza hizmet vermeye ve kooperatifimizi daha iyi yerlere getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.