Didim Kent Konseyi"nde düzenlenen toplantıya Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız"ın yanı sıra Didim Belediye Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Şahap Gönül ve festival komitesinde yer alan belediye çalışanlarından Aynur Gönül, Gülden Akkoca, Burçin Topal ve Şebnem Tezel katıldı.
Toplantıda konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, şenliğin özünde yerel olmasının kendileri açısından önemli olduğunu söyleyerek, “İlçemizin kışın nüfusu 40 bin, yazın ise 250 bine ulaşıyor. Bununla birlikte ilçemize gelenler ev ve işyerlerine temizlik, tadilat ve bahçe bakımı gibi işler yapıyor. Yani ortada bir tüketim unsuru var. Bizde bu anlamda ilçemizde yerel esnaflarımızın da yararlanabileceği ve ilçemizin bahçelerin, balkonların ve sitelerin çiçeklerle donatılabileceği ortamlar hazırlama niyetindeyiz” şeklinde konuştu.
Festival altyapısında ise ilçedeki çiçek üreten esnafları bir araya getirilmesi ve seracılığın yapılması olduğunu açıklayan Ayyıldız, “Bunun içinde bu festival bir altyapı olacak. Bu konuda adım atmak isteyenlere maddi ve manevi destekler verilecek” dedi.
Festival"in 14-19 Mayıs tarihleri arasında Hanımeli Sokağında yapılacağını belirten Ayyıldız, gösterilerin, sergilerin ve yerel sanatçılarında katılacağı tüm etkinlikleri belirlenen sokakta yapılacağını söyledi. Festival çerçevesinde yapılacak en güzel balkon, en güzel bahçe ve en güzel site yarışmasında dereceye girenlere 5 Haziran Dünya Çevre Gününde ödül verileceğini kaydeden Ayyıldız “Yarışmaya başvurularla ilgili Didim Belediyesinin internet adresinden veya Didim Belediyesi Danış Bürodan bilgi alınabilir” ifadelerini kullandı.
Didim 1.Çiçek Festivalinin programı 14 Mayıs günü saat17.00"de Hanımeli Sokağında “Didim Çiçek Açsın” stantlarının açılışı ve kokteyli ile başlayacak. Etkinlikler çerçevesinde resim sergileri, halk oyunları gösterileri, yerel sanatçıların konserleri, Söke Belediyesinin Bando Takımının konseri, etkinlikler ilgili Yarışmalar yapılacak. Etkinliğin son günü 19 Mayısta ise Didim Amfi tiyatro"da saat 21:00"de ücretsiz Tolga Çandar konseri düzenlenecek. iha