ÇORUM"da 900 kişinin çalıştığı Akay Şirketler Gurubu"na ait Mintay Tekstil A.Ş. Ravalli Gömlek Fabrikası"nda işçiler 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle bu sabah işi bıraktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2005 yılında açılan gömlek fabrikasının Müdürü Erdal Güven ise, krizden etkilendiklerini belirterek “Sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi"nde 2005 yılı Eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen gömlek fabrikasında çalışan işçiler, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle bugün çalışmayı bıraktı. Fabrika bahçesinde toplanan işçiler, "İşçiyiz haklıyız, hakkımızı alırız" diye slogan atarken, jandarma çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 3 yıldır fabrikada çalıştığını söyleyen Emine Efe, “Bizleri asgari ücretle çalışıyor gösteriyorlar. Ancak 300 lira maaş veriyorlar. Günde 10 saat çalışıyoruz. son 4 aydır ücretlerimizi de alamıyoruz” dedi. İşçi Derya Arslan ise, emeklerinin karşılığını almak istediklerini belirterek, “Daha önceden de düzenli olarak ücret ödemiyorlardı. 4 aydır hiç ödeme yapmıyorlar. Zor şartlar altında çalışıyoruz. 4 aydır mağduruz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.
Ravalli Gömlek Fabrikası Müdürü Erdal Güven ise, son aylarda krizden kendilerinin de etkilendiğini belirterek, “Dünyada yaşanan global kriz bizi de etkiledi. Cuma akşamları toplantı yapar, işçilerimizin sorunlarını dinlerdik. Dün akşam yine toplantı yapmak istediler. İşçilere toplantının yarın akşam yapılacağını söyledim. Onlar da kabul etmeyerek bu yolu seçtiler. Kriz nedeniyle ücret ödemelerinde aksamalar oldu. Bu aksamalar onların dediği gibi uzun süreli değil, 1 haftalık gecikmelerdi. Biz sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Anlaşıp tekrar işbaşı yapacaklar” dedi.

DHA