Saraçhane Parkı’nda toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi yaklaşık 150 kişilik grup Mısırdarbecilerini protesto etti.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’’ye yönelik yapılan askeri darbenin birinci yıl dönümünde darbecileri protesto etti. Kalabalık, taşıdıkları darbe karşıtı pankart ve dövizlerle Saraçhane Parkı’nda İhvan’a destek verirken darbecileri ise protesto etti. Parkta, sık sık tekbir getiren eylemciler, ’Darbeciler Yenilecek Direnenler Kazanacak’, ’İslami hareket engellenemez’, ’Mursi’ye selam direnişe devam’ ve ’Katil Sisi seninleyiz Mursi’ şeklinde slogan attı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, darbenin üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek dünya ülkelerinin yaşananlar karşısında sessiz kalmasını eleştirdi. Darbe sonrası binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kaya, ’Cuntacılar Mısır’ı Mısırlılar için cehenneme çevirdi. Katliamlarla idam kararları ile hukuksuz iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Mısır’da yapılan katliamlar Mısırla sınırlı değildir. İslam coğrafyasının her yerinde İslami hareketlere karşı küresel bir sindirme yıldırma çabası vardır. Mısır’daki darbe bunun bir parçasıdır’’ dedi.