İstanbul’da ele geçirilen 281 kilo kokainle ilgili davada sanık olarak yargılanan tiyatro sanatçısı Tuncay Akpınar’ın suçsuz olduğu anlaşıldı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonda bir gemideki konteynerde ele geçirilen 281 kilo kokaine ilişkin davaya, tanık olarak dinlenen Narkotik Şube’de görevli komiser yardımcısı Mehmet Doğansoy’un ‘sehven’ itirafı damgasını vurdu. Bunun üzerine mahkeme 1 yılı aşkın süredir cezaevinde olan tiyatro sanatçısı Tuncay Akpınar’ın tahliyesine karar verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Abdullah Baybaşin, Mehmet Sait Özmen, İbrahim Akpınar, Kadri Aslan, Erdal Akkurt, Erhan Özmen, Çağdaş Baybaşin, Tuncay Akpınar, Serkan Çetin, Nematollah Ahmedi, Abdulbaki Hamza, Ricardo Alarcon Ocampa ve Brian Mckay getirildi. Rahatsız olan Baybaşin tekerlekli sandalyesiyle duruşmada yer aldı.

Duruşmada Doğansoy, sanıklardan İbrahim Akpınar, Tuncay Akpınar ve Ayhan Gül’ün fiziki takibinde görev aldığını ve kendilerine verilen yanlış bilgi nedeniyle tutanağın bir kısmını ‘sehven’ yazdıklarını belirtti. Doğansoy, “Bu şahıslarla ilgili ilk defa fiziki takip yapmamız nedeniyle kendilerini tam olarak tanıma fırsatı bulamadık. Bize söylenen bilgiye göre araca en son İbrahim ile Tuncay’ın binerek Florya’ya gittiklerini Ayhan’ın ise Taksim’de kaldığını tutanağa yazdık. Yanlış yazdık. Taksim’de kalan kişi Tuncay Akpınar’dır. İbrahim ile araca binen şahıs ise Ayhan Gül’dür” dedi.

Duruşmada tutuklu sanık tiyatrocu Tuncay Akpınar’ın arkadaşı Cengiz Bozkurt, Beyoğlu Talimhane Tiyatrosu’ndaki oyunlarında Tuncay Akpınar’ın gönüllü çalışanları olduğunu belirterek, “Uyuşturucu kullandığını ve yanımızda uyuşturucudan bahsettiğini hiç görmedim. Böyle işlerle uğraşacak bir insan değildir. Kitap okumasını çok severdi. Zaman zaman amcasının oğlu İbrahim Akpınar’ın yanında kalmasından rahatsız olduğunu söylerdi” diye konuştu. Tuncay Akpınar’ın avukatı Bülent Kurt da müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme, Ercan Özmen ve Mehmet Arif Kaynak’ın yakalanmalarının beklenmesine, yurt dışında bulunan Mehmet Şirin Baybaşin hakkında verilen gıyabi tutuklama kararının devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca 29 Ocak 2011’de tutuklanan Tuncay Akpınar’ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

vatan