Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) 4 bin 55 üniversite öğrencisi mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Mezuniyet törenine oğluna giydirdiği kep ile gelen genç anne ilgi odağı oldu.

Hatay Mustafa Kemal üniversitesi kuruluşunun 20’inci yılı olan 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet töreninde 4 bin 55 öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. MKÜ Su Ürünleri Fakültesinin 3’üncü sınıfında okurken evlenen ve bir erkek bebek dünyaya getiren Üniversite Öğrencisi Hayriye Zehra Oğlutaş törende oğluyla beraber kep giydi. Anneliğin okumaya engel olmadığını herkesin bilmesini istediğini söyleyen Oğlutaş “Su Ürünleri Fakültesi 3’üncü sınıftayken evlendim ve okurken oğlum Muharrem Enes dünyaya geldi. Bazen zorlukları oldu ama okumaya engel değilmiş annelik. Okuyarak da insan annelik yapabiliyormuş. Bebeğimle üniversiteyi bitirdiğim için bugün ikimizde kep giyelim istedik. Oğlumla mezun olmak gurur verici.” dedi.

Getirilen af sayesinde 26 yıl önce yarım bıraktığı İnşaat Bölümünden mezun olan 47 yaşındaki bir çocuk babası Ertuğrul Cenepçi ise mezuniyetini SBS sınavına girecek oğluna hediye etti.
Antakya Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümünden mezun olan bedensel engelli Hakan Özalp ise engellilere mesaj vererek “Engelliler her türlü zorluğa rağmen okumaktan vazgeçmesinler.” dedi.

2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder ise üniversite olarak sevgi, saygı ve hoşgörü iklimi içerisinde öğrencileri sadece kendi alanlarında değil, her alanda geliştirmeyi bir yaşam şekli kabul ettiklerini söyledi.

Törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de teknolojinin sınır tanımaksızın değiştiği günümüzde geçmişten gelen alışkanlıklarla mezun olmak veya geleneksel yöntemlerle sadece iş bulabilmek için diploma almanın anlamını yitirdiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından bölüm birincilerine teker teker diplomaları verildi. Diploma töreninin ardından 4 bin 55 mezun keplerini fırlatarak mezuniyet sevinçlerini aileleri ile paylaştı.