Sakarya'nın Karasu ilçesinde maaşların elden verme uygulamasının bitirilmesinin ardından ücretlerini banka yoluyla alan bir işçiye anlaştığı banka tarafından limiti 1 TL olan 2 adet kredi kartı gönderildi.

İlçede özel bir şirkette çalışan Ali İhsan Karaoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) maaşların elden verme uygulamasını bitirmesinin ardından maaşını şirketin anlaşma sağladığı banka yoluyla almaya başladı. Bankadan gelen hesap açtırma formunu doldururken 'Kredi kartı ister misiniz?' kısmını işaretleyerek kredi kartı başvurusunda bulunan Karaoğlu'na banka tarafından limiti 1 TL olan 1 adet kredi kartı gönderildi.

Kartın bulunduğu zarfı arkadaşlarıyla birlikte açtığını söyleyen Karaoğlu, limitin 1 TL olduğunu görünce çok şaşırdığını ifade etti. Hatıra olsun diye kartı sakladığını anlatan Karaoğlu, "1 TL limitli kartı görünce şaşırdım. Arkadaşlarımla birlikte çok güldük. Hatıra olsun diye saklamaya karar verdim. Bir hafta sonra bana tekrar kredi kartı gönderildi. İkinci kartın da 1 TL olduğunu görünce bu kez sinirlendim." dedi.

Kartları iptal ettirmeyi düşündüğünü söyleyen Karaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk gelen 1 TL limitli kartı normal karşıladım. Fakat ikinci kez aynı limitli kart gönderilince sinirlendim. Bu kartları nerede kullanalım. Hiç göndermeseler daha iyi. Yapılan masrafa yazık. Bu sebeple kartları iptal ettireceğim."

Sabah